Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Yüksekdağ: Beyaz Toros'lar gezemeyecek, güvercinler uçacak

Yüksekdağ: Beyaz Toros'lar gezemeyecek, güvercinler uçacak

Fc4b0GENYc39cKSEKDAc49e2Yüksekdağ, "1 Kasım’dan sonra beyaz Toros'lar gezemeyecek, beyaz güvercinler uçacak" dedi. 

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Van'ın Edremit ilçesinde halkla bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu toplantı miting havasında geçti.

Toplantıya Yüksekdağ’ın yanı sıra, HDP-DBP İl ilçe eşbaşkanları, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya, Edremit Belediyesi Eşbaşkan Vekili Nurhayat Çelik ve bölgeye gelen Bağımsız Seçim İzleme Komisyonu üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, 1 Kasım’da halkın gereken cevabı vereceğini belirterek, "Seçimlerden sonra Van’da beyaz Toros'lar değil, beyaz güvercinler uçacak" dedi.

'1 KASIM'DA ZULMÜ BİTİRELİM'

Yüksekdağ, halka şöyle hitap etti:

"7 Haziran’dan önce bütün alanlarda, yaşam merkezlerinde, sizler umudunuzla, onurunuzla, geleceğe, barışa, demokrasiye olan inancınızla nice zalim hükümeti gönderdiniz. İnşallah 1 Kasım’da birini daha göndereceksiniz. Bu halk karşısında bugüne kadar hiçbir savaş hükümeti tutunamadı ve her savaş hükümeti, zulüm inkar ve imha iktidarları geldikleri silahlarla gittiler. Mevcut iktidar da şu an halkımıza karşı kullandığı silahlarla ve savaş araçlarıyla gidecek. Onların gitmekten başka şansları yok, bizlerin ise 7 Haziran’da başlattığımız yürüyüşü bitirmekten başka şansımız yok.

1 Kasım seçimlerinde yitirdiğimiz her canın, sürdürdükleri bütün zulmün hesabını soracağız. 7 Haziran’da halkımızın demokratik iradesini tanımadılar. Sandığa darbe yaptılar, Meclis'e darbe yaptılar. Hiçbir Meşrutiyeti olmayan geçersiz bir hükümetle 5 aydır bütün Türkiye halklarına, Kürt halkına kan ağlatıyorlar. Ama bu zulmün biteceği bir yer var, 1 Kasım seçimlerinde hep birlikte başladığımız işi bitireceğiz. Hani diyorlar ya, 'Başbakan geldi sizleri burada tehdit etti. Eğer AKP’yi iktidardan indirirseniz Van sokaklarında JİTEM, KONTRA ve Beyaz Toroslar dolaşır.' İşte onu demeyecekti, çünkü bizler biliyoruz ki, Van halkını tehdit eden onun cevabını misliyle alır. Şuna emin olun; 1 Kasım’dan sonra Van sokaklarında beyaz Toros'lar gezemeyecek, beyaz güvercinler uçacak. Barışın güvercinleri uçacak."

'ASLA KAZANAMAYACAKLAR'

Yüksekdağ, DAIŞ bombalarının sadece HDP mitinglerinde patladığına dikkat çekerek, "Biz bombalar yüzünden miting yapamıyoruz. Ama onla rda yaptıkları mitinglerle alanları dolduramıyor. Halk onlara cevabını 1 Kasım’da da verecektir. Asla kazanamayacaklardır" dedi.

'YEREL YÖNETİM MODELİ ÖZ YÖNETİM OLACAK'

Tutuklu eşbaşkanlar ve öz yönetim tartışmalarına da değinen Yüksekdağ, şunları kaydetti: "Bizler Van halkının layık olduğu en insani yönetim biçiminin, özyönetim biçimi olduğunu yeniden ilan ediyoruz, yeniden ifade ediyoruz. Öz yönetim ilanlarına katıldığı için başta belediye eşbaşkanlarımız olmak üzere bütün mahalle meclisi, halk meclisi çalışanlarına buradan selam gönderiyoruz. Sizin öz yönetim ilanınızın arkasındayız, yanındayız. Çok yakın gelecekte Türkiye’nin yerel yönetim modeli öz yönetim modeli olacak. Bizler Van’da öz yönetim, Ankara’da demokratik yönetim istiyoruz."