Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Amed Baro Başkanı Tahir Elçi'nin Katledilmesini Kınıyoruz

Amed Baro Başkanı Tahir Elçi'nin  Katledilmesini Kınıyoruz

12278986 10153931807259050 1500890328662094255 nAmed'in Sur ilçesinde basın açıklaması yaparken meydana gelen çatışma sonucu direk hedef alınarak ensesinde vurulan Baro Başkanı Tahir Elçi yaşamını yitirdi. Bu çatışmanın tamamen Tahir Elçi'ye yapılacak suikast için tertiplendiğini her kes bilmektedir. "Tarihi dört ayaklı minare insanlığa sesleniyor ayaklarımda vuruldum diyor" ve yine daha önceleride bir açıklamasında PKK yi terör örgütü olarak görmediğini açıklamıştı.Bu açıklamaları nedeniyle özellikle AKP basını Tahir'e karşı linç kampanyası başlatmış ve bunun sonucunda  yaptıkları suikastle amaçlarına ulaşmış oldular.

Bugün Amed'in Sur ilçesinde Tahir Elçi'ye sıkılan bu kurşun tüm insanlığa, insanlığın inandığı hukuka ve adalete, özgürlüğe, kardeşçe bir yaşam için barışı isteyenlere sıkılmıştır. Demokrasi ve özgürlük yolunda belliki daha çok can ve bedel ödenecektir.Bu ülkede Musa Anterler,Vedat Aydınlar ve Hırant Dinklerde katledlmişti, bu ülke bugün Amed'de Silvan'da Warto'da,Cizre'de Suruçéta Ankara'da her gün yeni katliamlara şahit olmaktadır ve tüm bunların tek sorumlusu elbetteki sistemle birlikte hükümettir saraydır. Faili meçhul cinayetlerin yeniden yaşatılmaya çalışıldığı bir dönem daha gelmektedir, binlerce canın katilinin yakalanmadığı geçmiş katliamlara yenileri eklenmektedir.Bu ceberut sisteme karşı tüm halkların birlikte mücadele etmesi ve bu gidişata dur demesi hayati bir sorumluluktur.

Tahir Elçiye yönelik bku planlı kahpe katliamı kınıyor suçluluların bir an önce bulunarak hesabının sorulmasını umut ediyoruz. Tüm yakınlarına ailesine ve meslektaşlarına baş sağlığı diliyoruz.

Kurmeş Derneği YK.