Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kışanak: Egemenlerin zulmü yenildi

Kışanak: Egemenlerin zulmü yenildi 

3b76309a047df76718fe6c48b9616882

Elazığ ilçe ve beldelerini ziyaret eden Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak, Kürt halkının 30 Mart yerel seçimlerinde Paris Katliamı ile Roboski'nin hesabını soracağını söyledi. Bugün gelinen aşamada, egemenlerin zulmünün yenildiğini söyleyen Kışanak, “Kürt halkı, ezilen halklar kazanmıştır. Bu nedenle bize düşen bu halkı tek tek ilçe ilçe, belde belde dolaşarak özgürlük kervanıyla buluşturmaktır" dedi.
 
Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gültan Kışanak, 30 Mart yerel seçimleri kapsamında Elazığ ilçe ve beldelerine ziyaret etti. Kışanak  ilk olarak Karakoçan’a gitti. Karakoçan girişinde BDP il ve ilçe örgütü üye ve yöneticileri, BDP Karakoçan Belediye eşbaşkan adayları Cennet Ayık ile Burhan Kocaman'ın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi tarafından karşılanan Kışanak, çok sayıda araçtan oluşan konvoy eşliğinde Karakoçan'ın Sarıcan (Sarcon) beldesine geçerek burada BDP'nin belde temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi.
 
Ardından Karakoçan'a geçen Kışanak burada da, "Biji Serok Apo" ve "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atan binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı. Karakoçan Kadın Yürütme Bürosu önünde sarı, kırmızı, yeşil flama ve poşi takan binlerce kişiye seslenen Kışanak, Türkiye'de yerel yönetim merkezlerinin Ankara merkezli iktidarın uzantısı olduğunu belirterek, BDP'li belediyelerin temel hedefinin Ankara merkezli iktidar ayağından uzak halk yönetimleri oluşturmak olduğunu vurguladı. 
 
Kürt halkına Şeyh Sait İsyanı'ndan günümüze kadar zulüm edildiğini söyleyen Kışanak, "Ama bugün gelinen aşamada egemenlerin zulmü yenilmiştir. Kürt halkı, ezilen halklar kazanmıştır. Bu nedenle bize düşen bu halkı tek tek ilçe ilçe, belde belde dolaşarak özgürlük kervanıyla buluşturmaktır" dedi. 
 
17 Aralık'ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu hatırlatan Kışanak şunları söyledi: "Bizler bu köylerde çocuklarımıza bir tek ayakkabı alamazken, onlar ayakkabı kutularını dolarlarla dolduruyor. Hırsızlıklarını, yolsuzluklarını artık gizleyemezler. Artık ayyuka çıktı. Bunu söyleyince Müslümanlıktan bahsediyorlar, peki size soruyorum hırsızlık en büyük günah değil midir? Yoksulun, yetimin, doğmamış bebeğin hakkını gasp ederek, halkın çocuklarının geleceklerinden çalarak kendi çocuklarına gelecek kurdular. Bunları yapanın insanlıkla, islamiyet'le alakası yoktur." 
 
Ortadoğu halklarına yönelik devam eden yok etme politikalarına değinen Kışanak, Ortadoğu halklarına yönelen savaşın halen sürdüğüne dikkat çekti. Kışanak, "Bizler hem Karakoçan'da hem Amed'de, hem Qamışlo'da hem Dersim'de halkların özgürleşeceği bir sistem istiyoruz. Bugüne kadar belediyeler siyasi çıkarlara hizmet eden kurumlar olarak çalıştı. Şimdi artık bu anlayışı düzeltmenin zamanı geldi" dedi.
 
AKP'nin halka hizmet etme gibi bir niyetinin olmadığını vurgulayan Kışanak şöyle devam etti: "Bunların elinde istismar ettikleri iki argüman vardır. Biri iktidarın yanında olursan sana hizmet getiririm argümanıdır. Ancak bunların halka hizmet ettiği hiçbir yerde görülmemiştir. Diğeri ise halkımızın en hassas olduğu konu olan inançtır. İnanç değerlerini sabah akşam dillerinden düşürmüyorlar. Ama biz bunların oyunlarını bozacağız."
 
Kürt halkının 30 Mart yerel seçimlerinde Paris katliamının, Roboski'nin hesabının soracağını kaydeden Kışanak, "Kürt halkı demokrasiye ve barışa inanmış bir siyasi geleneğin yaratıcısıdır. Ve bu halk sayesinde bu topraklarda artık zalimlere yer yoktur. Bu seçimde Kürt halkının kararı halkın öz gücü olacak. Kadın ve erkek arkadaşlarımız el ele vererek en güzelini yaratacak" diye belirtti. Karakoçan ziyaretinin ardından Kovancılara geçen Kışanak'ın programı Yazıkonak, Yurtbaşı ve Elazığ ziyaretleriyle devam edecek.