Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Gazetecilerin İsmi Caddelerde!

 Van'daki 2. depremde ölen gazeteciler Cem emir ve Sebahattin Yılmaz'ın isimleri Van'da iki caddeye verildi.

Doğan Haber Ajansı  (DHA) Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir ve DHA Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz, Van'da 23 Ekim'de meydana gelen ilk depremin ardından bölgeye gitmişti.

İki gazeteci haber geçmek üzereyken Edremit merkezli ikinci depremle bulundukları otel yıkılınca enkaz altında kalarak 29 kişiyle birlikte yaşamını yitirdi.

Van'daki Gölbaşı ve Koçibey Caddelerine Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz'ın adını veren Van Belediyesi, bugün de ölümlerinin birinci yıl dönümünde gazetecilerin isimlerinin verildiği caddelere tabelalarını astı.

"Sorumlular yargılansın"

Tabela asma töreninde konuşan Cem Emir'in babası Mehmet Ali Emir, Van Belediyesi'nin sokaklara iki gazetecinin ismini vererek acılarını bir nebze de olsa azalttığını belirterek sorumluların yargılanmasını istedi.

"Burada çok büyük bir ihmal yaşandı. Bu ihmaller olmasa burada bu programı yapmaya ihtiyaç kalmayacaktı. Biz bu ihmallerin üzerine gidiyoruz ve bunu en üst düzeye taşıyacağız. Sizlerin de konunun üzerine gitmeniz gerekiyor. İhmallerin ortaya çıkarılarak sorumluların belirlenmesini istiyoruz."

Sebahattin Yılmaz'ın eşi Gönül Yılmaz ise eşinin isminin caddeye verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Yılmaz'ın oğlu Alper Yılmaz ise babasının Van'a büyük emekler verdiğini söyledi.

TGS: Güvenli çalışma ortamı sağlanmadı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) da bir açıklama yayımlayarak iki gazetecinin çalıştıkları işyeri tarafından gönderildikleri Van'da güvenli bir çalışma ortamı temin edilmeden görev yapmak zorunda kaldıkları belirtildi.

Açıklamada, Van'daki birinci depremden sonra yetkililer hasar tespit çalışmalarının yüzde 98 oranında tamamlandığını açıklamış olmalarına rağmen, ikinci depremde yıkılan Aslan ve Bayram otellerinde bu çalışmanın yapılmadığının bilirkişi raporlarıyla saptandığı hatırlatıldı.

Gazetecilerin ailelerinin açtığı davanın 13 Kasım'da görüleceği hatırlatılan açıklamada, sadece otel sahibin değil ihmallerin yol açtığı cinayetlere sebep olan bütün sorumluların yargı önüne çıkarılması ve TBMM'nin konuyu gündemine almasını talep edildi.

Bayram Oteli davası 13 Kasım'da Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.