Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Ovacık’ta 4+4+4 tepkisi

Gözeler İlköğretim Okulu'nun ilkokul, İbni Sina İlköğretim Okulu'nun ise ortaokul olarak düzenlenmesi kararına tepki gösteren bir grup veli, yaptıkları yürüyüşle kararı protesto etti.

Yeşilyazı Caddesi'nden Hükümet Konağı'na kadar yürüyen veliler, her iki okulun da ilkokul ve ortaokul olarak eğitim vermesini istedi.

Veliler, okulların evlerine uzak olması nedeniyle özellikle yoğun kış şartlarında çocuklarının sıkıntı yaşayacağı görüşünü savunarak, kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

ovacik_ic.20120922172800.jpg 

Kimi veliler, karara tepki amacıyla çocuklarını 5 gündür okula göndermediğini belirtti.

Veliler adına konuşan Deniz Tekinoğlu, "Eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birçok sorun ortaya çıktı. Okullarımız, veliler ve okul aile birliklerinin görüşü alınmadan ortaokul ve ilkokul olarak değiştirilmiştir. Çocuklarımız mahallelerindeki okullara gitmek yerine daha uzaktaki okullara servisle gitmek zorunda kalacaklar. Küçük yaştaki çocukların güvenliğini tehdit eden bu zorunluluk, ailelere de ilave masraf olarak yansıyacaktır. İlçemiz şartları göz önüne alınmadan alınan bu kararı doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz" dedi.

Tekinoğlu, şunları kaydetti:

"Biz Ovacık halkı olarak, öğrenci velileri olarak, 4+4+4 eğitim düzenlemesinin yol açabileceği hiçbir olumsuzluğu kabul etmiyoruz. Bu sorumluluk, bu kararı alanların ve uygulayanlarındır. Bu nedenle bir an önce sorunların çözülmesi için öğrenci velileri, öğretmenler, kurum amirleri ve bu konuda yetkililer bir araya gelip sorunlar çözülmelidir."

Basın açıklamasının ardından veliler ve öğrenciler sessizce dağıldı.

Zeynel Abidin ÇOLAK