Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

36 Halkevleri Üyesi Gözaltında

Eğitim sistemine getirilen 4+4+4 sistemini protesto eden Halkevleri üyesi 36 kişi gözaltına alındı.

Halkevleri İstanbul şubesinden Semra Ocak, bianet'e yaptığı açıklamada eylemin saat 10.00'da İstanbul Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde başladığını söyledi.

Eyleme öğrencilerin yanı sıra velilerin de katıldığını söyleyen Ocak, bir saatin ardından polislerin binaya girerek eylemcilerin hepsini gözaltına aldığını ve Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü ifade etti.

Ocak, eylemcilerin gözaltına alınırken darp edildiğini ve polis araçlarında da biber gazı sıkıldığını vurguladı.

"Türkiye'ye karanlık gömleği giydiriliyor"

Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı İlknur Birol ise Halkevleri olarak, 4+4+4'ün tartışılmaya başlandığı andan itibaren bu sistemin geleceğimize karanlık getireceğini söylediklerini belirtti.

Sistemi bilimden yoksun, piyasalaştırma ve gericileştirme eksenli olarak değerlendiren Birol, çocukları korumak için veliler, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte itirazlarını yükseltmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

"Bu sistemin geri çekilmesini istiyoruz. Bilim ve akıl çerçevesinde düzgün bir tartışma zemininde eğitim sisteminin biçimlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

"Bu sistem kız çocukların okuması önünde engel teşkil edecek, çocuk gelin oranını arttıracak, çocuk işçiliğinin artmasına neden olacaktır.

"Görüntüde seçmeli derslerle zengin içerik olduğu söylense de ayrıntıya baktığınızda tekçi sistemin yeniden üretildiğini, asimilasyon programı olduğunu görüyorsunuz.

"Bu sistem nereden geldiği belli olmayan, bir gecede Türkiye'ye giydirilen karanlık elbisesidir.

"Bu sistemin geri çekilmesi için 6 Temmuz itibariyle tüm Türkiye'de Eğitim Hakkı Meclisleri kampanyası başlattık. Yaz boyu bu imza kampanyamızı velilerle birlikte yürüteceğiz."