Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Köylümüz Hülyayla Dayanışmak İçin 2 Temmuzda Silivriye

Kürt siyasetçileri, akademisyenler, öğrencilerle birlikte 193 kişinin yargılandığı İstanbul'daki KCK davası 2 Temmuz'da Silivri'de görülmeye başlanacak. BDP tutuklamalara tepki gösteren tüm kesimleri 2 Temmuz'da Silivri'de bulunmaya çağırdı.

KCK adı altında tutuklanan Kürt siyasetçiler, akademisyenler, öğrencilerle birlikte 193 kişinin yargılandığı İstanbul KCK davasını izlemek, tutuklularla dayanışmak için BDP çağrıda bulundu. Çağrıda davanın başlayacağı 2 Temmuz'da Silivri mahkemelerinde olmaya, dayanışma göstermeye davet yapıldı.

BDP'nin çağrısı şu şekilde:

"Düşünmekten ve düşüncelerini ifade etmekten başka bir şey yapmamış olan binlerce üye ve yönetici arkadaşımızın yanında birçok yazar, aydın, akademisyen, bilim insanı cezaevlerinde uzun süredir KCK davaları adı altında tutuklu durumdadır.

Sayın Büşra Ersanlı ve Sayın Ragıp Zarakolu bunlardan sadece ikisidir.

Barış ve Demokrasi Partisi olarak siz değerli dostlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını, demokrasi güçlerini, yaşanan bu antidemokratik uygulamalardan rahatsız olan tüm kesimleri, 2 Temmuz 2012 Pazartesi günü İstanbul Silivri’de başlayacak olan davayı izlemeye, partimize destek vermeye, tutuklularla dayanışma göstermeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Duruşma Tarihi : 2-12 Temmuz 2012
Duruşma Yeri : İstanbul 15.Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi