Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Ferhat Tunç'a hapis cezası!

Malatya'da görülen bugünkü duruşmada, sanatçı Ferhat Tunç'a hapis kararı çıktı. 1 Mayıs etkinliklerinde ve seçim mitinglerinde "MKP propagandası yaptığı" iddiasıyla hakim karşısına çıkan Tunç, 2 yıl hapis cezası aldı. 
Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davada tutuksuz yargılanan Ferhat Tunç, saat 10.30 da Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. 
Devrimci liderlerden İbrahim Kaypakkaya'yı övdüğü ve MKP propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanan Tunç, iddianamedeki "MKP propagandası" suçlamasını kabul etmedi. Mahkeme heyeti ise Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesi, 2. fıkrası gereğince sanatçıya 2 yıl hapis cezası verdi.
AV. KANAR: EVRENSEL HUKUK AYAKLAR ALTINDA
Kararı ANF'ye değerlendiren Tunç'un avukatı Ercan Kanar, "Bu kararı, evrensel hukuk ilkelerinin, özel yetkili mahkemelerce ayaklar altına alınmasının bir pratiği olarak görüyoruz. Hak ve özgürlükler için nasıl bir tehdit ve tehlike içerdiğinin örneğidir" dedi. 
Kanar, karar açıklanırken, heyetin "mahkemedeki hal ve duruş" ifadesini de kullandığını söyleyerek, buna tepki gösterdi. Verilen 2 yıllık hapis cezasının ertelenmediği ve düşürülmediğini açıklayan Av. Kanar, temyize gideceklerini bildirdi.
TUNÇ: GERİ ADIM ATACAĞIMI SANMASINLAR!
ANF'ye konuşan Ferhat Tunç ise yargılamayı "savaş hukuku mantığında" ifadesiyle değerlendirerek, "Kararın siyasi olduğunu düşünüyorum. Toplumsal mücadeledeki yer ve durumumuza ders vermeye çalışıyorlar. 2 yıl hapisle insanlık ve özgürlük, barış mücadelesinden geri adım attıracaklarını düşünüyorlarsa, yanılıyorlar" diye konuştu.
Tunç ayrıca, karara zemin olarak görülen şu çelişkiye dikkat çekti: "İddianamede, benim seçimlerdeki konuşmalarımda MKP propagandası yaptığım savunuluyor. Oysa MKP boykot eden, ben de seçimlere bağımsız aday olan katılan biriydim. Bu bile yargılamanın ciddiyetini anlamak bakımından yetiyor."