Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Atılım: Biz ezilenlerin sesiyiz 'SUSTURAMAZSINIZ'

Atılım Gazetesi, kendileri ve ETHA haber ajansına bu sabah yapılan baskınları “nefretle” kınayarak, “haber alma özgürlüğüne yönelik bir saldırı” olduğunu söyledi. Atılım, “İşçi, emekçi ve ezilenlerin sesleri, özgürlüğün sesleri susturulamaz” dedi.Yapılan açıklamada..

Gazetemiz Atılım ve Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) İstanbul Aksaray’daki bürolarına bu sabah polis tarafından baskın yapıldı. Baskına gerekçe olarak ise gazetemiz ve ETHA, ‘yasadışı’ yayın organı ve haber ajansı olarak suçlanıyor.

 Gazetemiz Atılım ve yasal olarak üç yıl önce kurulmuş olan ETHA’nın adresi ve çalışanları belli olmasına rağmen iki kuruluşun ‘yasadışı’ ilan edilmesi bir komplodur. İşçi, emekçi ve ezilen kitlelerin haber alma özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. Bu komplo saldırısını Avrupa Atılım olarak nefretle kınıyor, gazetemiz ve ETHA üzerindeki baskılara bir an önce son verilmesini istiyoruz.

Sömürgeci faşist rejimin temsilcisi AKP, muhalif olan tüm kesimleri düşman ilan etmiş durumda. Kendisi gibi düşünmeyen herkese pervasızca saldırıyor. Özel Yetkili Mahkemeler ve savcılara verilen yetkilere dayanılarak Türkiye ve Kuzey Kürdistan tam bir hapishaneye çevirmiş durumdu. Muhalif sendikacı, gazeteci, yazar, avukat, öğrenci, Kürt belediye başkanları ve siyasetçileri saldırıların kıskacında. “Terör örgütü propagandası yapmak”, “terör örgütü üyesi, yöneticisi olmak” gibi asılsız iddialarla gözaltına alınıp tutuklanıyor. Gün geçmiyor ki devletin gözaltı terörü yaşanmasın.

 

Dün Ezilenlerin Sosyalist Partisi eski temsilcisi 5 kişi tutuklandı. Yine dün Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) merkezi, ona bağlı federasyon ve sendikalara baskınlar yapılarak 71 sendikacı, KCK (Koma Civakên Kurdistan)operasyonu gerekçesiyle gözaltına alındı.

 

Bugün de bu saldırıları işçi ve emekçilere ve dünyaya duyuran, onların kulağı ve sesi olan haber ajansı ve gazetelere saldırılmaktadır.

 

Tüm bu saldırılar, yeni bir savaş hazırlığının parçası durumundadır. Türk devleti, bilinçli olarak yarattığı uçak provokasyonu ardından emperyalistlerin de jandarması olarak Suriye gericiliğiyle bir savaş hazırlığı yapmaktadır. Bu savaşın diğer parçası ise Kürt özgürlük hareketine karşı geliştirilecek yeni bir imha savaşı olacaktır.

 

İşte bu koşullar altında, sömürgeci Türk devletinin bu haksız savaşına karşı çıkabilecek tüm güçleri hapishanelere tıkarak gelişebilecek muhalefeti önlemeye çalışıyor. Sömürgeci Türk burjuvazisi, Kürt özgürlük hareketiyle, batıda işçi, emekçi ve ezilenlerin mücadelesinin birleşmesinden korkuyor. Bu kordur ki, yurtsever Kürtlere, devrimcilere ve sosyalistlere pervasızca saldırıyor. Bunun içindir ki gazetemiz Atılım ve devrimci sosyalist tarzda habercilik yapan Etkin Haber Ajansı saldırıların hedefine konuluyor.

 

Şu iyi bilinmelidir ki, bedel ödemek söz konusu olduğunda hiç bir zaman çekinmeyen ve yayın çizgisinde taviz vermeyen gazetemiz Atılım, susmadı, susmayacak! Baskılar bizi yıldırmayacaktır! İşçi, emekçi ve ezilenlerin sesleri, özgürlüğün sesleri susturulamaz!

 

Avrupa’da yaşayan yerli, göçmen, işçi, emekçi, ilerici ve devrimcileri, gazetemiz Atılım ve ETHA ile dayanışmaya, basın özgürlüğünü savunmaya çağırıyoruz.

 

ETKİN HABER AJANSI VE ATILIM GAZETESİ AÇIKLAMASI

 

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Etkin Haber Ajansı ve Atılım Gazetesi'nin teknik hazırlığının yapıldığı Güneş Ajans, bugün saat 10.00 civarında terörle mücadele polisleri tarafından basıldı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi kararıyla, "MLKP örgütünün yayın organları" oldukları iddiasıyla aramalar devam ediyor.

 

İçeride çalışan arkadaşlarımız bilgisayarlarını kullanamadıklarından, günlük haberlerini yapamamaktadır. Çalışanlar, takip etmeleri gereken haberlere, bırakılmadıkları için gidememektedir. Mahkemenin arama kararında gözaltı kararı olmamasına rağmen, arkadaşlarımız hala içeride tutulmaktadır. Bütün büroda aramalar sürmekte, bilgisayarlarımızın imajları alınmaktadır. Kadın arkadaşlarımızın çantaları, erkek polisler tarafından aranarak, kişilik haklarına saldırıda bulunulmuştur. Arkadaşlarımızın kişisel eşyaları, notlarına el konuldu. Ajansımızın fotoğraf ve görüntü arşivine el konuldu.

 

Daha dün, Atıllım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek, bir komplo sonucu gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Anlaşılan polis ve Özel Yetkili Mahkemeler, komploları sürdürmekte kararlı.

 

Devletin ve onun kolluk güçlerinin sosyalist ve yurtsever basına saldırısını biliyoruz. Türkiye, halen dünyada tutuklu gazetecilerin en çok olduğu ülke konumundadır. 100'ün üstündeki tutuklu gazeteci, AKP Hükümetinin "ileri demokrasi"sinin bir sonucu olarak içeride tutulmaktadır. Biliyoruz ki, bu faşist rejimin özgürlüğü, sosyalist ve yurtsever basının özgürlüğü kadardır. Hapishaneler, özgür basın emekçileriyle dolduruldu.

 

Aralık ayında 36 gazeteci ve basın emekçisi arkadaşımız tutuklandığında, KCK'den talimat alıyorlar yalanını ortaya atmışlardı. Şimdi de, Etkin Haber Ajansı ve Atılım Gazetesi'nin teknik hazırlığının yapıldığı Güneş Ajans'ta "MLKP'nin yayın organları" iddiasıyla arama yapılıyor. Biz bu rejimin ve onun hukukunu, sosyalist ve yurtsever basını "terörist", "bombacı" etiketiyle susturmaya çalışmasından, cezaevlerini gazetecilerle doldurmasından biliyoruz.

 

Biz gücümüzü ve meşruluğumuzu ezilenlerin haklılığından ve mücadelesinden alıyoruz. Özgürlüğümüz de, bu meşruluktan gelmektedir. Özgür ve yurtsever basın bugüne kadar kimseden ne icazet, ne de talimat almıştır.

 

Sayısız tutuklama, gözaltı, baskın ve komplolara maruz kaldık. Terörle Mücadele Yasası, Özel Yetkili Mahkemeler eliyle sürdürülen terör, bizlere geri adım attıramayacaktır. Halka, her şart ve koşul altında gerçekleri anlatmaya, bu faşist düzenin kirli yüzünü göstermeye devam edecektir.

Özgür basın susmadı, susmayacak.

Baskılar bizi yıldıramaz.

 

ETKİN HABER AJANSI VE ATILIM GAZETESİ

  •