Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

KESK: Genel Başkan dahil en az 65 gözaltı var

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, KESK ve bileşenlerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınanların ortak özelliğinin Kürt olmaları olduğunu belirterek, "Şu ana kadar 65 kişi gözaltına alındı, bu sayının ilerleyen saatlerde artacağını öğrendik" dedi. Öte yandan gözaltına alınacaklar listesinde 71 kişinin isminin olduğu öğrenildi. 
Ankara merkezli olarak KESK ve bileşenlerine yönelik "KCK" adı altında yapılan operasyon kapsamında polis tarafından basılan KESK Genel Merkezi'nde aramalar devam ediyor. Baskını ve operasyonu protesto için KESK Genel Merkezi önüne BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, TMMOB ve DİSK temsilcileri de geldi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in, Diyarbakır'da yeğeninin düğününe katıldıktan sonra Bitlis'in Tatvan İlçesi'ne giderken Silvan'da gözaltına alındığı öğrenildi. 
65 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyona ilişkin KESK Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, sabah saatlerinde Türkiye'de olağan hale gelen, ancak olağanüstü olan bir operasyonunun gerçekleştirildiğini belirterek, "AKP eliyle KESK genel başkanı ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı. Bu sayının giderek artması bekliyoruz. Çünkü AKP hükümeti kendisi gibi düşünmeyen herkesi gözaltına alıyor. Bu gözaltıların nedeni 21 Aralık grevi, 28 Mart'ta '4+4+4' yasasına gösterilen direniş ile toplu sözleşme sonrası yapılan grevidir" dedi. Hükümetin Suriye'ye müdahaleye hazırlandığını ve operasyonun bunun öncesine gelmesinin tesadüf olmadığını söyleyen Tombul, gözaltına alınanların ortak özelliğinin ise Kürt olmaları olduğunu söyledi. Hükümetin "açılım" adı altında demokrasi yerine sendikalarda yer alan Kürtleri tutukladığını söyleyen Tombul, "Baskılar bizi yıldıramayacak" dedi. 
HEPİMİZ KESK’LİYİZ
Tombul'un ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise, operasyonunu AKP hükümetinin demokratik siyaseti sindirme politikası olduğunu söyleyerek, "AKP hükümeti kendi yargısı ile demokratik alanı sıkıştırmaya çalışıyor. Bu gün hepimiz KESK'liyiz" dedi. Öte yandan KESK Genel Merkezi'nde aramalar da devam ederken, KESK akşam saat 17.00'de Kızılay YKM önünde yürüyüş düzenleyecek. 
Şu ana kadar gözaltına alınanların isimleri şöyle: "KESK Genel Başkanı Lami Özgen,Tüm Bel-Sen Genel Sekreteri İzzettin Alpergin, Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube Başkanı Devrim Kahraman, Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube Yöneticileri Yılmaz Yıldırımcı, Ferruh Çelik ile BDP Grup Çalışanı Cebrail Aslan, Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, Eğitim Sen MYK üyeleri Abdullah Kahraman, Eğitim Sen Kadın Sekreteri Sakine Eryılmaz, SES Genel Sekreteri Sıddık Akın, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Üyesi Çerkez Aydemir, SES üyesi Fikret Çağlayan, Özgür Gündem Gazetesi yazarı ve BES yöneticisi Murat Işık, Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, Nihat Kılınçalp, Erdal Turan, Seyran Şık, Mehmet Sezgin İbin, Mustafa Bozan, Reşit Sümbül, Aykut Erhan Turgut, Güven Yıldırım, Yunus Akıl, Belgizar Sazak, Bülent Kaya, İzzettin Ekin, Mehmet Arda, Mehmet Sadık Varlı, Özkan Yorgun, Osman İşçi, Emel Emre, Metin Vuramak, Hasan Kaldık, Abdullah Karahan, Sadrettin Kaya, Veysel Özhekti, Yusuf Kösele, Hanım Koçyiğit, Erdal Yılmaz, Bekir Gürbüz, Cezmi Gündüz, Abdülgani Cayhan, Lokman Özdemir, Salih Ersan, Sibel Anıl, Faik Deli, Alican Kaplan, Cemile Duman, Ahmet Koçyiğit, Hadi Aslan, Abdülkadir Baydar, Niyazi Yılmaz, Tarık Kaya, Hamdullah Yıldırım, Şahin Kayıkçı, Şerif İldoğan, Hasan Ölgün, Mücahit Karakuş."