Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Akdağ Başbakanımızın da buyurduğu gibi…

Başbakan Erdoğan’ın iki gündür devam ettirdiği kürtaj ve sezaryen ile ilgili açıklamalarının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ bugün sezaryene kısıtlama getirileceğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan iki gündür sezaryen ve kürtaj ile ilgili açıklamalarda ‘Kürtajı’ cinayet olarak tanımlarken, sezaryene da karşı olduğunu söylemişti. Sağlık Bakanlığı Erdoğan’ın bu açıklamalarını emir telakki etti ve bizzat Bakan Akdağ tarafından sezaryene kısıtlama getirileceği ilan edildi.

Başbakanımızın da buyurduğu gibi…
Sağlık Bakanı Recep Akdağ bugün Balıkesir’de yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’ı referans göstererek sezaryen uygulaması ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Bütün Türkiye’de olduğu gibi özellikle Balıkesir’de de sezaryen oranı çok yüksek. Bilindiği gibi dün Başbakanımız da sezaryen ile ilgili olarak çok yerinde bir şekilde, halkın farkındalığını artıracak şekilde uyardı. Bakanlık olarak 3 yıldır bu konu ile ilgili yoğun bir çalışma yapıyoruz. Vatandaşımızın şunu bilmesini isteriz. Sezaryen bir ameliyattır ve yalnızca tıbben endikasyonu olan durumlar dediğimiz anne ve bebek sağlığını tehdit eden durumlarda başvurulması gereken bir yöntemdir. Sezaryen, ’Ben sezaryen istiyorum’ dense bile yapılmaması gereken bir iştir. Bu konuda Balıkesir’de de bütün illerimizde olduğu gibi işin paydaşlarına ve sorumlularına gerekli bilgilendirmeyi yaptık. Tabiri caizse uyarılarımızı da yaptık"

“Sezaryene yaptırımlarımız olacak”
Bakan Akdağ, sezaryen uygulamasını “gereksiz” uygulayan yerlere yaptırım uygulanacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu açıkça ifade ediyorum, gereksiz, ihtiyaç olmadığı halde sezaryen oranı çok yüksek olan uzman hekimleri bu doğum tecrübesi eksiklerini tamamlamak üzere eğitime alacağız. Bunun ilk uygulamasına haziran ayında başlıyoruz. Ayrıca gereksiz yere sezaryen oranlarını çok yükseltmiş olan hastanelerle ilgili, özel hastanelerle ilgili yaptırımlarımız da olacak. Bunu önümüzdeki aylardan itibaren bütün Türkiye’de yaşayacağız. Bütün paydaşlara bunu anlatıyoruz."

“Sezaryene karşıyım, kürtaj cinayettir”

Erdoğan dün yaptığı konuşmada Kürtajı cinayet olarak tanımlamış, sezaryene ise karşı olduğunu söylemişti. Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Şunu da açıkça söylüyorum, sezaryenle ilgili doğumlara karşı olan bir başbakanım. Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum. Buna kimsenin müsaade etme hakkı olmamalı. Ha anne karnında bir çocuğu öldürürsünüz ha doğduktan sonra öldürürsünüz. Hiçbir farkı yok. Buna karşı çok daha duyarlı olmaya mecburuz. Buna karşı el birliği içinde olmak zorundayız.”

(soL -Haber Merkezi)