Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Pozantı'yı anlatan F.G.'ye 26 yıl hapis istemi

16 yaşındayken "taş atan çocuk" olarak tutuklanan, Pozantı Hapishanesi'ne yerleştirilen, hapishanede yaşadığı işkence ve cinsel saldırıları anlatan 19 yaşındaki F.G. dün de tahliye edilmedi. Savcılık, F.G. için 26 yıl hapis cezası istedi 

16 yaşındayken katıldığı bir eylemde "taş attığı" gerekçesiyle gözaltına alınan ve "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanan F.G., yerleştirildiği Pozantı Hapishanesi'nde yaşadığı işkence ve cinsel saldırıları basınla paylaşmıştı. F.G., yaşadıklarını paylaşmasının kısa bir süre sonrasında aynı suçlama ile yeniden tutuklanmıştı. 

F.G., "örgüt üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak" ve "polise mukavemet" suçlamalarıyla dün (8 Mayıs) üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada hapishanede yaşadıklarından dolayı psikolojik durumunun yerinde olmadığını söyleyen F.G., çalışarak hasta olan anne ve babasına baktığını, hapisin bu durumu engellediğini belirterek tahliyesini istedi. 

F.G.'nin avukatı Tugay Bek de müvekkilinin intihar eğilimi olduğunu, buna ilişkin Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden rapor aldıklarını kaydetti. 

Ancak savcılık, F.G.'nin sağlığını ve hastane raporlarını görmezden gelerek 26 yıl hapis cezası ve tutukluluk halinin devamını istedi. Mahkeme heyeti de tutukluluğun sürmesine ve F.G.'nin söz konusu eylemleri gerçekleştirme durumunun olup olmadığının tespiti için Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevkinin yapılmasına karar verdi. Dava, 28 Haziran'a ertelendi.