Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Beşiktaş'ta "Milyonlar" Adalet İstedi

Terörle Mücadele Kanunu(TMK)  ve Özel Yetkili Mahkemeleri'nin (ÖYM) kaldırılması talebiyle oluşturulan "Milyonlar Adalet İstiyor" açık hava formu bugün oluşturulan imza kampanyası ile başladı.

Birçok sivil toplum örgütü, sendika, siyasi parti, mesleki örgütü ile aydın ve gazeteciler adalet için yan yana geldi.

"Terörle Mücadele Yasası kaldırılsın", "Baskılara tutuklamalara son", "Adalet istiyoruz" dövizleri taşıyan grup, "Faşizme geçit vermeyeceğiz", "Zindanlar boşalsın tüm tutsaklara özgürlük", "TMK çöpe, tutsaklara özgürlük" sloganları attı.

Beşiktaş Barboras Meydanında gerçekleştirilen açık hava forumundaki imza kampanyasına ilk imzayı Kesk Genel Başkanı Lami Özgen attı.

"Eskinin DGM'si şimdi ÖYM"

KESK'e yapılan operasyonlardan bahseden Özgen, "Çalışmalarımız suç unsuru haline getirildi. Ben ve bir çok arkadaşım bu nedenle yargınlandı. Yıllardır KESK'in verdiği mücadeleyi hiçsizleştirmeye yönelik bir politika izlendi. Kurulduğumuz ilk günden beri mücadele ettik, edeceğiz. TMK ve ÖYM ile mücadelemizi geri çeviremeyecekler" dedi.

DİSK Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ise, "Güç var adalet yok. Yıllardır ezilen insanları cendere altında tutmaya çalışıyorlar. Yıllar önce DGM'lere karşı mücadele ediyorduk; şimdi de ÖYM'ye karşı mücade edeceğiz" dedi.

"Farklıysan baskı altına alınıyorsun"

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) sözcüsü ve Barış ve Demokrasi Partisi MiletvekiliSebahat Tuncel, "Doğru sözü ve doğru eylemi oluşturmak için buradayız. Bu ülkeye demokrasi getirmek için buradayız" dedi.

AKP'nin tek tipleştirmesine, "Ya bendensin ya düşmansın diyen sistemine karşı, senden de değiliz ama düşmanda değiliz" diyen Tuncel, "Hakkını arıyorsan farklıysan baskı altına alınıyorsun. TMY ve ÖYM karşı bugün doğru bir söz kurduk şimdi sıra bu sözü eylemeye dönüştürmemiz lazım. Talep etmek yetmiyor, direnmek ve almak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Cumartesi annelerinden Hasan Ocak'ın annesi Emine Ocak ise, "17 senedir hasret çekiyorum. Galatasaray'da herkes için oturuyorum; adalet istiyorum. Oğlumun katilini istiyorum" dedi.

Forumda, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP) Sözcüsü Necati Abay, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev sağlık iş) üyesi Mustafa Hotlar, Toplumsal Bellek Platformu'ndan (TBP)  Zeynep Altıok,  Sosyalist Demokrasi Partisi(SDP) Genel BaşkanıRıdvan Turan, Atılım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Çiçek,  Savunmaya Özgürlük Platformu'ndan Züleyha Gülüm,  Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP) Genel Başkan Yardımcısı Sema Solaklı, Türk Tabibler Birliği'nden (TTB) Zehrin Oglogu, Öğretim ÜyesiAslı Odman da birer konuşma yaptı.

Destekleyenler

 

KESK, DİSK, Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB)TTB, Türkiye Yazarlar Sendikası(TYS)TGDP), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), PEN Türkiye Merkezi, Ahmet ve Nedim'in Gazeteci Arkadaşları (ANGA), İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD),BDP, Emekçi Hareket Partisi (EHP), Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP),Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), ÖDPSDP, Halkevleri, Türkiye Komünist Partisi (TKP),Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), İşçilerin Sosyalist Partisi(SP), Kaldıraç, Partizan, Köz, Toplumsal Özgürlük Parti-Girişimi (TÖP-G), Sosyalist Gelecek Parti Girişimi, Sosyalist Birlik Hareketi (SBH), Öğretim Üyeleri Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Avukatlar Vakfı, Kangal Dernekleri Federasyonu, Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi.