Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Şırnak’ta katliam 35 ölü, 17 kayıp.

Şırnak'ın Ortasu (Roboski) Köyü sınır noktasında savaş uçaklarının köylüleri vurduğu iddia edildi. 35 kişinin yanmış ve parçalanmış cenazesine ulaşılırken, çok sayıda köylüden ise haber alınamıyor. Cenazelerin yanarak kömürleştiğini söyleyen köylüler, napalm bombalarının kullanılmış olabileceğini iddia ediyor.

Şırnak'ın Uludere (Qılaban) İlçesi'ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde, F-16 savaş uçakları köylüleri vurdu. Federal Kürdistan Bölgesi sınırına yakın bölgede kaçakçılık yapan yaklaşık 50 köylünün saat 21.20 sıralarında köye geri dönüşü sırasında F-16 tipi savaş uçaklarının bombardımanına tutulduğu iddia edildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, bombardımandan yaralı kurtulan Servet Encü adlı yurttaşın köye gelerek olayı köylülere anlattığı ve köylülerin olay yerine gittiği belirtildi. Encü'nün köylülere, "Geri döndüğümüz sırada jetler bizi bombardımana tuttu. Bombardıman sırasında acı bir koku etrafı sardı. Birden insanlar yanarak can verdi. 5-6 kişi bombardımandan kaçarak kayalıkların arasına saklandı. Uçaklar orayı da bombaladı. Hepsi kayalıkların altında can verdi" şeklinde beyanda bulunduğu iddia edildi.

ÇOĞU ÇOCUK

Bombardıman sonucu yaşamını yitiren ve şuana kadar cenazesine ulaşılan 35 kişinin büyük çoğunluğunun 12-19 yaş aralığındaki çocuklar olduğu belirtiliyor. Cenazeleri köye getiren köylüler, ulusal basına seslenerek, "Gelin bu katliamı görün" dedi.

Şırnak'ın Uludere (Qılaban) İlçesi'ne bağlı ve Federal Kürdistan Bölgesi sınırına yakın Ortasu (Roboski) Köyü'nün sınır noktasında 4 F-16 savaş uçağının bombardımanı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 35'i buldu. Yaşamını yitiren 35 kişinin 20 yaşlarında olduğu geriye kalanların 15-19 yaş aralığındaki çocuklar olduğu iddia edildi. Parçalanmış ve yanmış cenazeleri traktörlere ve minibüslere yerleştiren köylüler, "Ulusal basın gelip bu katliamı görsün" dedi. Cenazeler, Ortasu Köyü'ne getiriliyor.

Öte taraftan Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ağır yaralanan 4 kişinin de yolda yaşamını yitirdiği ve yaşamını yitiren yaralılarla birlikte ölü sayısının 35 olduğu öğrenildi. Köylülerin bölgedeki cenaze arayışı sürüyor.

Öte taraftan DTK Koordinasyon Kurulu Ayla Akat Ata, BDP Diyarbakır ve Batman İl Örgütü yöneticileri ile birlikte Şırnak'a doğru yola çıktı. Şırnak'a gidecek olan BDP'liler buradan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile birlikte bölgeye gidecek. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak'ın da bölgeye gideceği öğrenildi.

(DİHA)