Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Sosyal ağlarda Roj TV’ye destek kampanyası

Danimarka’da görülen ve 14 Aralık günü karara bağlanması beklenen Roj Tv’nin kapatma davasına karşı internet üzerinden Kürt ve muhalif sosyal medya ağları Roj TV’ye destek kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında Twitter ve facebook üzerinden Roj Tv hakkındaki trajik-komik iddialara karşı profil resimleri ters yüz edilerek ‘ters davaya ters bakıyoruz’ deniliyor.
Roj TV hakkında Danimarka’da açılan kapatma davasında son aşamaya gelinirken, Kürtler ve demokrasi güçlerinin gözü ise 14 Aralık’ta görülecek olan karar duruşmasında. Karar duruşması öncesi Kürdistan, Türkiye ve Avrupa’da Roj Tv’ye destek eylem ve etkinlikleri sürerken, sosyal medyada yüzbinlerce üyeye sahip olan Kurdish Information Technology organizasyonu tarafından dev bir kampanyanın startı verildi.
Kampanya kapsamında Kurdish organizasyona bağlı olan ve aralarında ‘Bijwenist, Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi, Roj TV’yi kapatma!, Dicle Fırat Kültür ve Sanat Merkezi, Osman Baydemir, Selahaddin Demirtaş, Ahmet Türk, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder Fan Page, Jiyan Bi Kurdî Xweşê, Amed News Agency, Qırıxizm, Koma Hivron, Mülteci Bakış, Êz aşıke teme, TwitterKurds, Türkiye Kadınlar Birliği, Özgür Gündem, Rojev Gündem-Agahî Duyuru, ANF Fırat Haber Ajansı / ANF News Agensy, Bedîûzzaman Saîdê Kurdî ve BDP’nin bulunduğu onlarca sayfa ‘Ters davaya ters bakıyoruz’ diyerek profil resimlerini 11 Aralık’tan itibaren ters yüz ederek davayı protesto ederek Roj Tv’ye destek sunacaklar.
FOTOĞRAFLAR TERS YÜZ EDİLİYOR
Organizasyona bağlı sayfa ve fan clupler yüzbinlerce üyesine de çağrı yaparak, uluslarası kirli ilişkiler ile çıkarlar üzerine kapatılmak istenen Kürtlerin sesi, gözü ve kulağı Roj Tv’ye destek olunması ve traji komik iddialara karşı ‘ters davaya ters bakalım’ demek için 14 Aralık’a kadar facebook ve Twitter da bulunan profil fotoğraflarını ters yüz etmeleri çağrısında bulundu.
MAİLLER VE TWİTLER ROJ TV İÇİN
Yine kampanya kapsamında bir yandan fotoğraflar ters yüz edilirken diğer taraftan ise Danimarka Cumhurbaşkanlığı, Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarına ‘Kürtlerin sesi Roj TV’nink kapatılmasına hayır” içerikli mesajlar iletilmeye başlandı.
Sosyal Ağ’da geliştirilen bu dev kampanya kapsamında bir de sinevizyonlar ve görüntülü destek videoları paylaşıldı. Hazırlanan videolar da Danimarka devletinden Roj Tv’nin kapatılmaması istenirken, ‘Biz ters olan bu davaya ters bakıyoruz. Sizde ters olan bu davadan vazgeçin“ denildi.
13 ARALIK’TA DANİMARKA‘YA TWİT YAĞMURU
Kampanyanın en önemli ayağının startı ise 13 Aralık günü verilecek. Keza kapatılma davasından bir gün önce Twitter üzerinden #voiceofpeaceROJTV yazılarak Roj Tv’ye destek mesajlarını iletilecek. Yüzbinlerce kişinin katılması beklenen twit kampanyasında Danimarka devletine de Türk devletinin Kürtlere karşı geliştirdiği kirli politikalara alet olmaması istenecek.
kampanyacıların hazırladığı, youtube'de yayınlanan videolardan birini izlemek için: