Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Pertek: EĞİTİM-SENDEN İMZA KAMPANYASI

Dersim'in Pertek ilçesinde bugün Pertek Eğitim-Sen temsilciliği tarafından  "anadilde eğitim hakkının verilmesi" ve "zorunlu din dersinin kaldırılması" için imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasına yapılan bası açıklamasıyla start verildi.Yapılan açıklamaya BDP Pertek İlçe Örgütü, Pertek Belediye başkanı Kenan Çetin, HDP Pertek İlçe eşbaşkanı Erdal Kotan ve çok sayıda kişi katıldı.


 Tüm Kürdistan da olduğu gibi Pertek'te de stant açılışı yapılarak imza kampanyası başlatıldı. Konu ile ilgili açıklamayı Eğitim-Sen Pertek temsilcisi Nebi Toylak yaptı, Toylak konuşmasına Kürtçe başladı. Egitim -Sen Pertek şube başkanı Toylak bu etkinliğin Eğitim-Sen Genel merkezinin bir kararı olduğunu Pertek şube olarak ta kendilerin de bu karara katıldıklarını belirtti. 

Toynak konuşmasında: "Biliyoruz ki dilimiz onurumuzdur, biliyoruz ki eğer biz kendimizi tanımazsak, tanıtmazsak kimse bizi tanımaz. Eğer anadilimizi, ana, baba ve atalarımızın kültürünü unutursak geleceğimizi yitiririz, dedi. 

Konuşmasının devamında zorunlu din dersine ilişkin olarak ta şunları söyledi: " Dinde zorlama yoktur diyen bir dinin mensuplarınca din kültürü ve ahlak bilgisi adı altında din derslerinin dindar veya dinsiz herhangi bir insana zorunlu olarak dayatılması ise başka bir acı çelişkidir. Tüm bu anlamsız , zora dayalı ve tek tipleştirici uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini tekrar tekrar vurgulayarak standımızın açılışını yapıyor. Tüm duyarlı kamuoyunu tepkilerini imzaları ile dile getirmeye davet ediyoruz, dedi.  Basın açıklamasına katılan kitle sık sık "bê ziman jiyan nabe", "zorunlu din dersi istemiyoruz" sloganları attı. Açılan imza stantı bir hafta boyunca devam edecek. Yapılan açıklamaya BDP Pertek İlçe Örgütü, Pertek Belediye başkanı Kenan Çetin, HDP Pertek İlçe eşbaşkanı Erdal Kotan ve çok sayıda kişi katıldı.

Erdogan Zamur