Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

PERTEK’TE MÜCADELE ÇAĞRISI

 Dersim’in Pertek ilçesinde BDP ilçe binasında 4 gün önce cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla başlatılan açlık grevi eylemi yapılan basın açıklamasıyla sonlandırıldı.

BDP Pertek ilçe binasında BDP üyeleri ve Partizan okurlarının başlattığı açlık grevi dün yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. BDP ilçe binasının önünde yapılan basın açıklamasına BDP ilçe başkanı Abdurrahman Yalğın, Elazığ Demokratik Haklar Federasyonu üyeleri, Elazığ İHD başkanı Behzat Hazır, Emep Pertek ilçe örgütü, Partizan ve Pertek Eğitim-Sen üyeleri de destek verdi. Yüzlerce insanın katıldığı basın açıklamasında mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. “İçeride dışarıda hücreleri parçala”, “Direne direne kazanacağız”, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur” sloganlarıyla başlayan basın açıklamasını; açlık grevinde bulunanlar adına BDP eski il yöneticisi Erdal Kotan yaptı.

 

Kotan yaptığı açıklamada “Bizler dört günlük açlık grevi eylemini sona erdiriyoruz. Ancak mücadelemizi daha bir üst boyuta yükselteceğimizde kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Bugün zindanlarda ölüm eşiğine gelen devrimci tutsaklara sahip çıkmak artık bir insanlık görevidir” dedi.

 Basın açıklaması sloganlarla sona erdi

 

Basın açıklaması tam metni

                                          BASINA VE KAMUOYUNA

Türkiye ve Kürdistan Cezaevlerinde PKK ve PJAK’lı tutsakların 12 Eylül’de başlatmış olduğu süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi bugün itibariyle 46. gününe girmiş bulunmaktadır. Yine hayatın acı cilvesi ki bugün Kurban Bayramıdır. Siyasi Kürt tutsaklar kurban edilerek bayram yapmak ne insanidir ne de ahlakidir. Bizim asıl bayramımız direnişteki yoldaşlarımızın talepleri kabul edildiğinde gerçekleşecektir.

            Bizler 4 gün önce başlatmış olduğumuz açlık grevi eylemini bugün sonlandırıyoruz. Ancak şunun altını çizme gereği de duyuyoruz. Açlık grevini bitirmekle mücadele etmeyeceğiz anlamı çıkmamalıdır. Aksine, zindanlardaki yoldaşlarımızın giderek kritik günlere doğru hızla yol alırken; bizlerde mücadeleyi daha da yükselteceğimizde kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Bizim açlık grevindeki temel amacımız direnen tutsakların yalnız olmadığını; onların onurlu direnişine sahip çıktığımızı göstermekti. Bu süre içinde destek ziyaretinde bulunan, bizlere güç veren, duyarlılık gösteren bütün siyasi yapılara ve değerli halkımıza da teşekkür ediyoruz. Eğer, azda olsa bir duyarlılık yaratmışsak ne mutlu bize

Eylemimize son verirken; tekrardan bir çağrı yapmak istiyoruz. Bugün zindanlarda devam eden onurlu direniş sahipleri bizim onurumuzdur. Her şart ve koşulda onlara sahip çıkmak insan olmanın bir gereğidir. Kendine insanım diyen herkesi zindanlarda yükselen çığlığa ses olmaya davet ediyoruz. Bizim sesimiz ne kadar gür çıkarsa karşımızdaki AKP-Cemaat iktidarı da belki bizim sesimizi daha rahat duyar. Vicdanları köreldiği şu günlerde hiçbir somut adımın atılmaması biz endişelendiriyor. Başbakan Erdoğan “Gerekirse İmralı ile görüşülür” diyor. Bizde diyoruz ki “senin elide tutan mı var, git görüş.” Ancak bunu yaparken zindanlarda tabutlar çıkmadan yapın. Eğer, zindanlarda tabut çıkarsa bu insanların vicdanında ciddi yaralar açar.

Sonuç olarak; bütün vicdan sahibi insanları tutsakların başlatmış olduğu ölümüne direnişi sahiplenmeye çağırıyoruz. Susmak onaylamaktır. Bizler de susmuyoruz, susmayacağız. Pirimiz Seyit Rıza’nın ünlü bir sözü var. Diyor ki “ Ben sizin yalanlarınızla baş edemedim, bu bana dert oldu. Ancak bende sizin önünüzde diz çökmedim bu da size dert olsun”. Bizler bu siteme boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Herkesi, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

Açlık grevi eylemcileri.