Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Pertek’te Huzurevi kapanmasın eylemi

 Açıklama nedeniyle Pertek Belediye Binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi ilçedeki Huzurevi’nin kapatılmaması talebini dile getirdi.

Açıklamada konuşan ve Pertek Huzurevinde kalan Mazlum Balkız, Kış günü kendilerinin kapının önüne konulmak istendiğini söyledi.

Huzurevinde çalışan Songül Şeker açıklamada yaptığı konuşmada, Munzur’un Türküsü Projesi, dernekler, sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve Pertek Belediyesi’nin dayanışmasıyla huzurevinin inşa edildiğini belirterek, “Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, Munzur’un Türküsü ve dönemin Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’nun onayı ile buranın huzurevi olarak kullanılması protokolü imzalandı. 2010 yılında hizmet vermeye başlayan huzurevinde 10 kadrolu 12 de şirket elemanı çalışmakta ve 9 yaşlımız barınmaktadır” dedi.

pertek_ic.20121005190419.jpg

Huzurevinin 28 Ağustos 2012 tarihinde gelen onayla kapatılmasının öngörüldüğünü dile getiren Şeker, “Bu karar gerek Pertek ilçemiz ve köylerinde bulunan yaşlılar gerekse de civar il ve ilçelerden gelen bakıma muhtaç yaşlılarımızı mağdur edecektir. Mağduriyet sadece bakıma muhtaç yaşlılarımızla da kalmayacak burada çalışan ve aileleri de bu mağduriyetten paylarına düşeni alacaklardır” diye konuştu.

Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin de yaptığı konuşmada huzurevinin kapatılmasına tepki göstererek, “İlçemizde bulunan huzurevinin kapatılmaması için kısa bir süre içinde 2 bin imza topladık ve toplamaya da devam ediyoruz. Bunları Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğüne göndereceğiz. İmza kampanyası dışında da halkımızla birlikte ilgili kurumlar nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.