Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Pertek’te birlik toplantısı

 Pertek Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Birlik Yönetim Kurulu ve yaklaşık 80 üreticinin katıldığı toplantıda, birlik başkanı Zeynel Erdoğan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Birliğe üye olmak isteyen üreticilerin 15 Ekim’e kadar kendilerine başvurmaları gerektiği, aksi halde 2012 desteklemelerinden faydalanamayacakları belirtilirken, yaylaların tüccarlara açık ihale yoluyla verilerek birilerine rant kapısı sağlanmaya çalışılmasına karşı mücadele edildiği vurgulandı.

Toplantıda söz alan Pertek Belediye başkanı Kenan Çetin ise;  birliğin hala birçok eksiği olduğunu ancak sorunların ortak olduğunu vurguladı. Yol, yayla, peynir fiyatları, destekleme sorunları, mazot benzin fiyatları gibi üreticinin birçok sorunu olduğunu bu yüzden üretenlerin yani doğru yaşayanların birbiriyle dayanışma içinde olması gerektiğini vurguladı.

Birliğin sadece destek alımlarına aracı olan kurum olmaktan çıkarılıp, mazot fiyatları, peynir fiyatları gibi üreticiyi etkileyen sorunlara karşı üreticilerin birleşip mücadele ettiği bir platform haline gelmesi gerektiği de vurgulandı.

Ülkede tarımın ve hayvancılığın geri gittiğini hatta bitme noktasına geldiğini belirten Çetin, özellikle kış aylarında bu gibi ziyaretler, eğitim toplantılarının şart olduğunu, yaylalardaki yalakların yapılmasından tutun da kamyon fiyat ayarlamasına kadar birçok sorunun birlikte çözülebileceğini belirterek belediye olarak kapılarının üreticilere her zaman açık olduğunu belirtti.