Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (Gençsem) Hizmete açıldı

DERSİM - Moğultay Mahallesi Belediye Sokak üzerinde belediye eski hizmet binasında oluşturulan Gençsem'in açılışı Belediye Başkanı Edibe Şahin tarafından gerçekleştirildi.

 

Açılışta konuşan Şahin, Dersim'de madde bağımlılığının olmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

 

"Alt ve üst yapının iyileştirmesi çalışmalarının yanında çok önemli kültürel ve sosyal faaliyetler yaptık. Fakat hiç biri bizi hizmete açtığımız Kadın Dayanışma Merkezi ve bugün hizmete açacağımız Gençsem kadar heyecanlandırmadı. Burası sadece gençlerimizin madde bağımlığından kurtulmaları için oluşturulan bir merkez değil. Aynı zamanda gençlerimizin kendilerini sosyal ve kültürel olarak ifade edebilecekleri bir merkez olarak planladık. Bu merkezi bu noktaya getirmek için Psikolog ve sosyologların yanı sıra gönüllülerimiz ev ev, cadde cadde, sokak sokak iki yıl boyunca alan çalışması yaptılar ve ardından bu merkezin kurulmasına karar verdik. Merkezimize destek veren tüm kurumlara gençlerimiz adına teşekkür ediyorum."

 

Şahin, konuşmanın ardından açılışa katılanlara merkezi gezdirerek, merkezde gençler tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. kaynak.tuncelininsesi