Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Belediye Başkanı'na Grup Yorum soruşturması

Pertek Belediye Başkanı Avukat Kenan Çetin hakkında Grup Yorum konserine katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Hakkında açılan soruşturmaya tepki gösteren Çetin, sadece yasalardan değil halktan da güç aldıklarını belirtti.

Geçen yıl 10 Temmuzda Tunceli Atatürk Stadyumunda yapılan Grup Yorum konserine Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin de davet edildi. Konsere katılan Çetin hakkında konsere katıldığı için soruşturma açıldı! Çetin hakkında konser sırasında atılan sloganlar ve açılan pankartlar sebebiyle ‘suçu ve suçluyu övdüğü’ gerekçesiyle 2 yıla kadar hapis isteniyor.

HANGİ KONSERE KATILACAĞIMIZI SİZ Mİ BELİRLEYECEKSİNİZ?

Gazetemize konuşan Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, bir hukukçu olarak bu duruma anlam vermekte zorlandığını belirterek, “2012 yılında bir yerel temsilciye bu tür isnatlarla soruşturma açılmasına hukuk, adalet, hak ve özgürlükler kapsamında buna anlam vermek güçtür. Bu soruşturma gülünçtür” dedi. Benzer durumlarda soruşturma için İçişleri Bakanlığı’ndan izin alınması gerektiğini belirten ve kendisi hakkında bu izin alınmadan soruşturma açılmasına tepki gösteren Çetin, “Bu soruşturmayla belediye başkanlarına ‘hangi davetlere icabet edeceğini de biz belirleriz’ mi demek istiyorlar” dedi.

HUKUK KOMEDİSİ

Konser sırasında atılan sloganlar ve asılan pankartların suç sayıldığını dile getiren Çetin kendisinin de hukuk okuduğunu belirterek, soruşturmanın komik olduğunu şu sözlerle dile getirdi; “Yani Türkçesi şu; konserde binlerce insan var slogan atıldı. Kim attı, bilinen, tanınan kim var; Pertek belediye başkanı, kes kopyala yapıştır, yazıktır günahtır.”

‘GÜCÜMÜZÜ HALKTAN ALIYORUZ’

Halk tarafından seçildiklerini söyleyen Çetin, sadece yasalardan değil halktan da güç aldıklarını belirterek, “Gerek Dersim ve gerek Pertek halkı, Grup Yorumu sever, dinler. Belediye Başkanı olarak da, birey olarak da Grup Yorum gibi gruplarımız, değerli sanatçılarımızla etkinliklerimizde buluşmaya devam edeceğiz. Birçok belediyemizin birçok festival ve etkinliğinde onlarca yıldır buluşuyoruz. Buluşmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Dersim\EVRENSEL)