Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Demokrasi Platformundan Sivas Anması

Dersim Demokrasi Platformu tarafından; Sivas katliamında hayatlarını kaybedenler için anma gerçekleştirildi.

Anma nedeniyle bir araya gelen ve aralarında Bloğun Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken, Belediye Başkanı Edibe Şahin, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, Sivas’ta katledilen kişilerin resimlerinin yer aldığı pankartın arkasında alkış ve sloganlarla Seyit Rıza Parkı’na kadar yürüdü.

Burada platform adına ortak açıklamayı okuyan DAKAD Başkanı Aysel Doğan, Sivas katliamının örgütlü ve planlı şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

İHD Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım ise; Maraş, Çorum ve Sivas katliamlarını hatırlatarak, derin yapıların Kürtler ve Alevilere yönelik ortak amaç ve sebepleri olduğunu söyledi.

Madımak’ın sıradan bir katliam olmadığını dile getiren Doğan, “Bu katliamda kontra güçler siyasal İslamcıları kullanmışlardır. Katliam, Tansu Çiller’in başını çektiği, faili meçhuller, köy boşaltmalar, faili meçhullerin de yaşandığı günlerde gerçekleşmiştir” dedi.

Katliamın üzerinden 18 yıl geçtiğini hatırlatan Baluken, “Sivas katliamıyla ilgili 18 yıl geçmesine rağmen devlet gerek adalet mekanizmasında gerekse de toplum vicdanında sorumluları yargılamadan mahkum etmeden bu yarayı kapatamaz. Tekrar çağrıda bulunuyoruz bu karanlık olayın planlayıcıları, uygulayıcıları ve perde arkasındakiler her kimse hesap sorulmalıdır. Ateşte semaha duran bu canlar nezdinde insanlığın kendisi yanmıştır çünkü” diye konuştu.

Bloğun Bingöl Milletvekili Dr. İdris Baluken ise; katliamla ilgili hakikatleri araştırma komisyonu kurulması gerektiğini, tetikçiler değil perde arkasındakilerin de yargılandığı bir sürecin yaşanması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Sivas şehitleri için meşale ve mumlar yakıldı.