Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN FERHAT TUNÇ

 

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Dersim Bağımsız Adayı Ferhat Tunç, seçim yasaklarının başlamasına saatler kala 200 kişilik gönüllü ordusu ile birlikte kentin dört bir yanına çıkarma yaptı.

Son sözlerini halka aktaran Tunç, kentte seferberlik ilan ederken, Dersim dışında yaşayan birçok aydın, sanatçı, akademisyen ve akil insanlarının da katıldığı seçim çalışmasında halk tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.

Bir ayı aşkın sürdürdüğü hararetli çalışma sonucunda halkın sistem partilerini sandığa gömmesini isteyerek, Dersim'in geçmişine ve tarihine denk düşecek bir karar vereceğini ifade eden Tunç, "Dersim halkı, seçime saatler kala beni kendi vekilleri ilan ettiler.

 

 

Dersim'in onurlu geçmişi olan halkına layık olmak için elimden geleni yapacağım. Yaşadığımız acıların hesabını sormaya ant içmişim.

Hiç kimsenin kuşkusu da olmamalı. Dersim'lilerin şimdiden zaferi yaşamaları beni onurlandırmıştır" dedi.

 

------------------------------------------------------------------

Çok gülünç ve öğretici bir görünüm ile karşı karşıyayız.. Kamber Genç kirliligini ortaya koyurak biy Türküz diyor.Ve Dersim çarşafıyla örtünmeye çalışıyor.... Onların bugün büyük görünen güçleri ve imkanları bizlere vız gelir.. Onlar bir avuç biz ise milyonlarız.. .Kaybedeceğimiz hiç ama hiçbirşey yoktur ama kazanacağımız koca bir Dersim vardır...

 

 Karanlıkta kalmak istemiyorsan ve güneşin sana gelmesini istiyorsan, gölgeden cık ve oyunu Ferhat Tunç´a ver!!

 

Zelal Ber,An ve Önder An
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN FERHAT TUNÇTürkan Güneri / İstanbul

 

 

 

 

 

 

 

 

  Ferhat Tunç'un Dersim'de halkı gerçek anlamıyla temsil edeceğine inanıyoruz...Dersim halkına uygulanan her türlü katliam ve sürgün politikalarının hesabını sormak için parlamentoya gönderecegiz...Bizi katleden, dilimizi, inancımızı,tarihimizi ve kültürümüzü yok sayan retçi ,inkarcı zihniyete karşı Ferhat Tunç diyoruz...l

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Mehmet YilmazFerhat icin yapılacak en dogru iş, iki gün içersinde Dersim de tanıdık dostlara telefon açıp, tercilerini Ferhat tan yana kullanmalarını tavsiye etmek lazım. Bir oy kaderi degiştirir. Ferhat buna cok laiktir.

 

Memet Yılmaz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Fatma ImakFatma İmak

 

 Türkiyede Ailelerimize Çagrım!!!

 Oyunuzu bu sen'de Cocuklarınıza ve torunlarınıza verin,Vijdanınızın sesini duyun .Biz Avrupadakiler cocuklarınız ve torunlarınız O Şehitlerin kanı üzerinde yaşantımızı kurduk. Bunu Türkiyedeki ailelermiz'de unutmasınlar.Her yedikleri Lokmada şehitlerimizin payı vardır.Onların hatırı varsa oyunuzu bu sene Farhata verin..

 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

Tülay DersimTülay Özcelik

 

Ferhat tunc abimizi.Mecliste görmek en büyük onurumuz.Kişiligini,devrimci ruhunu kendimize örnek aldığımız bir büyügümüz.Bu onurada dersim halkı olarak sahip cıkacagız.Zamanın sonsuzlugunda yitirdik sevdiklerimizi.Bir fırtına saldırısında ellerimiz baglandı.Dilimize kelepçe vuruldu.Güzel günler hep geçmiş düsüncelerimizde kaldı ve bizim gelecek düsüncelerimiz vardı bir de...ne sarsıldık ne devrildik,cesur yüregimizle başımız dim dik yürüdük.Omuz omuza korkmadık hiç bir şeyden ürkmedik karanlıktan.Verilecek bir canımız varsa sevdamıza helal olsun dedik.Ama yanlış yapmadık sevdiklerimize.Yaşanacak güzel günler var önümüzde,güzel yarınlar var görecegimiz!

----------------------------------------------------------------------------

Ferhat Tunc umarım yeni bir Güne güneşimiz olur.Eger Ferhat Tunc konuştuklarıyla pratike irebilirse bu Dersimin artik Fasist düzenden Kurtulmasi olucaktir. Eger bir iki dürüst kisi yaninda olursa "cikarini" düsünmiyen kisiler olursa bu Dersimin artik Katliamci düzenden Kurtulmasinin ilk Adimi olur.

Deniz NawisDeniz Imak