Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dersim'de CHP'den 'bölücülük' oyunu

DERSİM (DİHA) - Dersim'de CHP'lilerin, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Adayı Ferhat Tunç aleyhinde "oy vermeyin o bölücüdür" propagandası yaptığı ileri sürüldü. Tunç, "Eğer ben bölücü isem, Kamer Genç devletçidir. Bu halkı kültüründen, dilinden ve inancından etmek için görevlendirilmiş bir piyondur" dedi.

 

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Dersim Bağımsız Milletvekili Adayı Ferhat Tunç, Pülümür ilçesinde halkla buluştu. Kadın ve gençlerin yoğun ilgisiyle karşılanan Tunç, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Tunç, daha sonra Pülümür-Erzurum sınırında bulunan sekiz köyü ziyaret etti. Buyer Baba Dağı eteklerinde bulunan köylüler, 26 yıldır parlamentoya gönderdikleri CHP Milletvekili Kamer Genç'e sitem etti. CHP'lilerin kendilerini ziyaret ederek, "Ferhat Tunç'a oy vermeyin, o bölücüdür. O sizin için hiçbir çalışma yapmaz" dediğini belirten köylüler, "Kanmayacağız, biz kimin kim olduğunu biliyoruz" dedi. Köylüler, uzun yıllar barış, demokrasi ve Alevi inancı için büyük mücadele eden Tunç'a destek vereceklerini kaydetti.

 

'Kamer Genç koruculuğu getirmiştir'

 

Ferhat Tunç ise, köylülere şöyle hitap etti: "Kamer Genç, eğer köylere oy istemeye gidince benim için sarf ettiği bölücü söylemlerine tek bir cevabım var, O'nu bu halkın vicdanına teslim ediyorum. 26 yıldır en çok oy aldığı Pülümür ile Nazimiye ilçelerimizin durumuna bakın, her iki ilçemiz günden güne küçülüyor ve insansızlaşıyor. Halka iş vaatleri karşılığında bu ilçelere koruculuğu getirmiştir. Halk beni 30 yıldır tanıyor. Kasetlerimi dinleyerek büyüyen bir kuşak söz konusudur. İnsanların acılarını, taleplerini dile getirdiğim için ne tür zorluklarla karşı karşıya kaldığımı bir ben bir de acılarına ortak olduğum bu halk biliyor. Eğer ben bölücü isem, Kamer Genç devletçidir. Bu halkı kültüründen, dilinden ve inancından etmek için görevlendirilmiş bir piyondur. Halkımız artık bunun bilincindedir. Bu halkın taleplerini 30 yıldır nasıl haykırdıysam bundan sonrada parlamentoda halktan güç ve cesaret alarak daha da gür haykıracağım."