Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

'Evlatlarımızı bağrımıza basacağız'/ Tunç'tan CHP'ye: 'Yüreğin varsa Dersim halkından özür dile'

DERSİM- Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Dersim Milletvekili Adayı Ferhat Tunç, Nazimiye'de seçim bürosu açılışı yaptı. Yaşamını yitiren 7 HPG'li için yas ilan edilen kentte, açılan seçim bürosunun kapısına siyah bez asıldı. Tunç, "Bu ölümlerin sorumlusu AKP'dir. 30 yıldır bitiremediler, şimdi de bitiremeyecekler. Dersim çocuklarını bağrına basacak" dedi.

Dersim'de BDP'nin 3 günlük yas ilanı sürerken, Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu seçim çalışmalarını sürdürüyor. Şiddetli yağan yağmura rağmen Nazimiye İlçesi'nde Ferhat Tunç'un katılımı ile seçim bürosu açıldı. 7 HPG'linin yaşamını yitirmesi nedeniyle seçim bürosu kapısına siyah bez asıldı. Ayak bileği çatlayan Tunç, hastaneden gelerek büro açılışına katıldı. Yaşamını yitiren HPG'liler için yapılan saygı duruğunun ardından kitleye hitap eden Tunç, yeni canların yaşamını yitirmesinden derin üzüntü duyduklarını söyledi.

'Ölümlerin yegane sorumlusu AKP'dir'

Ölümlerin yegane sorumlusun AKP olduğunu ifade eden Tunç, "Alevi inancı söz konusu olduğunda temel alacağımız Kureyş Baba ile Düzgün Baba huzurunda bugün Nazmiye halkı ile birlikteyiz. Ancak bu dağlarda 30 yıldır devam eden kanlı savaşın bitmesi için cesareti, fikri, aklı olan insanlar mücadelesini sürdürerek, barış umudunu 2011'e taşımıştır. Bu devletin temsilcisi konumunda olan AKP hükümeti hepimizi yanılttı. Bizi yanıltmaya devam ediyor. Halkın taleplerini halen görmezden ve duymazdan geliyor. Dahası halkımızın temel değerlerini suistimal ederek kendi iktidarını geliştirerek, bu halkın evlatlarını öldürmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

'Evlatlarımızı bağrımıza basacağız'

Geçtiğimiz yıl bir konserinde "Dağlara sığınan çocuklarımızı öldürmeyin" dediği için hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatan Tunç, o sözünü tekrar yenilediğini kaydetti. Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaşanan ölümlerin önüne geçmek için sarfettiğim için bir ay hapis cezasına çarptırıldım. Ben ne söylemiştim? Dağlara sığınan çocuklarımızı öldürmeyin, bu ülkede ölümü, öldürmeyi olağan hale getiren bir anlayışın bir zihniyetin parçası olmayacağız, biz 30 yıldır yeteri kadar öldük yeteri kadar sürüldük, köylerimiz boşaltıldı, topraklarımız işgal edilircesine adeta kanlı bir toprağa dönüştürüldü. Gençlerimize kıymayın, gençlerimizin dağlara çıkma nedenini ortadan kaldırabilirsiniz demiştim şu an o söylemlerimi tekrarlıyorum."

Dersim dağlarının operasyon dağlarına çevrildiğini belirten Tunç, "30 yıldır başaramadıkları gibi bu günde öldürmekle bizi bitiremezler. Halen öldürmeye devam ediyorlar. Dersim dağlarını operasyon dağlarına çevirmişler. Ama onlar bunu çok iyi bilmeli ki, biz o gençlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız onları bağrımıza basacağız" şeklinde konuştu.

'Yüreğin varsa Dersim halkından özür dile'

Tunç, son olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na doğum yeri olan Nazimiye'den seslendi. Tunç, "Eğer sen demokratsan, aydınsan, halkçıysan senin ecdatlarını, atalarını süngülerden geçiren mensubu olduğun CHP adına bu halktan özür dilemelisin. Sanmayın ki Kılıçdaroğlu bu coğrafyada yaşanan katliamın bilincinde değildir. O herkes CHP'nin bakanları Dersim halkının katliam fermanını verdiğini, nasıl yaşlı, kadın ve çocukları süngülerden geçirdiğini biliyor. Ancak Kılıçdaroğlu Onur Öymen zihniyetinde olmadığını göstermek istiyorsa Dersim halkından özür dilesin" diye konuştu.

NWD