Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kanseri süs bitkisi yetiştirerek yendi

1989 yılında Troit Kanseri teşhisi konulduktan sonra ameliyat olan ancak 2 yıl sonra tekrarlanınca doktorların temiz havada ve stresten uzak durması tavsiye edilince Sapanca'ya yerleşen 55 yaşındaki Neriman Bobadağ, yetiştirmeye başladığı süs bitkileri sayesinde kanseri yendiğini söyledi.Bobadağ "tüm bitkilerle aramda doğaüstü, anlatamayacağım bir ilişki kuruldu. Bir bitkinin toprak altında ve üstünde oluşan rahatsızlıklarını bitkiye baktığımda hissedebiliyorum. Bu da bana iyi geldi ’dedi.
Daha önce İstanbul'da yaşayan 55 yaşındaki Neriman Bobadağ 1989 yılında troit kanserine yakalanarak tedavi sırasında 1991 yılında ameliyat oldu. Ancak hastalık Bobadağ’ın peşini bırakmadı. Ameliyattan yaklaşık iki yıl sonra tekrar laması üzerine Neriman Bobadağ, doktorların tavsiyesi üzerine temiz havada ve stresten uzak bir yaşam sürmek için Sakarya’nın Sapanca İlçesine yerleşti. 
Yaklaşık 6 yıl önce bitkilerin kanser hastalığı tedavisinde kullanıldığına ilişkin bilgiler de edinen Neriman Bobadağ, kendine bir bahçe edindi. Bu süreçte Sapanca Kaymakamlığı'nın açtığı dış mekan süs bitkiciliği kursuna da katılıp kendisine ödül olarak verilen 500 bitkiyle çalışmalara başladı. Zaktinin büyük bölümünü bitkilere adayan Neriman Bobadağ, hastalığıyla ilgili tahlilleri yaptırmak için hastaneye gittiğinde alınan sonuçlar doktorları bile şaşırttı. Bobadağ’a bunun nedenini soran doktorlar ondan bitkilerle ilgilendiğini öğrenince aynı şekilde yaşamını sürdürmesini söylediler.
O günden sonra işlerini daha da büyüten Neriman Bobadağ, şimdi bin 400 metrekarelik alanda 7 ile 8 bin farklı türde dış mekan süs bitkisi yetiştiriyor. Duygularını anlatan Bobadağ, “Tüm bitkilerle aramda doğaüstü, anlatamayacağım bir ilişki kuruldu. Bir bitkinin toprak altında ve üstünde oluşan rahatsızlıklarını bitkiye baktığımda hissedebiliyorum. Hasta olduğunu hissettiğim bitkilere daha çok ilgilenerek bu bitkilerin hastalığını yenmesi için tedavi ediyorum" dedi.