Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Dersim Gazetesi ile dayanışma yemeği

İSTABUL - Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin ve HDK eş sözcüsü İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel’in katılarak birere konuşma yaptığı yemek oldukça neşeli ve coşkulu geçti.

Dersim Gazetesi ile dayanışma yemeğine, Gazete çalışanları yanı farklı kesimlerden katılım oldu. 

Tüm Belsen genel başkanı Vicdan Baykara, Munzur aş ve Dersim aş başkanları, sanatçı Ferhat Tunç, Erdoğan Emir,Enver Çelik ,Mehmet Ekici ,Hewal Ali,BDP genel mrk yöneticileri ve  İst il başkanı, BDP Kadıköy ilçe başkanı, EMEP Bahçelievler ilçe temsilcileri, ESP genel mrk yöneticileri, KESK ist şubeler platformu, Alibeyköy Eyüp Dersimliler derneği, Munzur çevre derneği, ist Pertekliler derneği, Kürmeşliler derneği İst temsilcileri, Sarıyer Dersimliler birliği, Gebze Dersimliler derneği, Ovacık KEDEK(KOYUNGÖLÜ) köyü derneği, Ovacık Ziyaret köyü derneği  temsilcilerinin katılım gösterdiği yemeğe yoğun katılım oldu.

Dersim Belediye başkanı Edibe Şahin ve Sebahat Tuncel’in birer konuşma yaptığı yemekte daha sonra sahne alan sanatçılar Mehmet Ekici ve Hewal Ali davetlilere coşkulu anlar yaşattılar.

Şair Özgün E Bulut ve Nesimi Aday’ın şiirleriyle renk kattığı yemek, klarnet eşliğinde çekilen halaylarla son buldu.

Yayın hayatında 3. yılına giren Dersim Gazetesi, başta Dersim olmak üzere, Diyarbakır, Çukurova, Ege, Ankara ve İstanbul gibi merkezi yerlerin yanı sıra Avrupa'ya da istek üzerine gönderiliyor ve okuyucuyla buluşması sağlanıyor. 

İnternet ve Facebook gibi teknik-sanal okurları arasındada yoğun ilgi gören Dersim Gazetesi'nin Mart 2012 sayısı ise bayilerde..