Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Aleviler Operasyonları Proteto Etti

Aralarında Alevi Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneği'nin de olduğu Antalya'daki bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri, Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonların durdurulmasını istedi.
Aralarında Alevi Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal Derneği'nin de olduğu Antalya'daki bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri, Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonların durdurulmasını istedi.
Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonların durdurulması için yapılan basın açıklamasına, Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Antalya Şubeler Platformu, Devrimci İşçi Sendikası Akdeniz Bölge Temsilciliği, Devrimci Turizm İşçileri Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri, Antalya Halkevleri, Antalya 78'liler Girişimi, Emek Partisi, Özgürlük ve Demokrasi Partisi, Sosyalist Parti'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütleri üyeleri katıldı.
Ortak basın açıklamasında, son günlerde yaşanan çatışmalı ortamın geleceğe yönelik kaygıları artırdığı vurgulandı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Türkiye toplumunun farklılıklarını zenginlik olarak kabul etmeyen anlayışlar, çözüm üretmek yerine ayrılıkları derinleştirmekte, bir arada yaşama koşullarını zorlaştırmaktadır. Yaklaşık 30 yıldır sorununun gerçek sebeplerini açığa çıkarıp sosyolojik tarihi bu sorunu çözmek yerine, milliyetçi, şoven anlayış beslenmektedir. Irkçı dille, savaş diliyle, şiddetle bu sorunun çözülmediği görülmüştür. 30 yılda akan sadece kan ve gözyaşı olmuş, toplumun bir arada yaşama koşulları ve özlemi tahrip edilmiştir. "
Türkiye'nin bugüne kadar çatışmaların bedelini en ağır şekilde ödediğinin belirtildiği açıklamada, savaş yerine demokratik, barışçıl çözüm yollarının hayat bulması için tüm kesimler sağduyulu davranmaya davet edildi.
Siyasilerin ve medyanın toplumda düşmanlık duygularını pekiştirecek açıklama ve yayınlar yapmak yerine, barışı ve bir arada yaşam zeminini güçlendirecek somut adımlar atmalarının istendiği açıklamada, "Çatışmalı ortam sona erdirilmeli, silahlar susmalı, yıllardır akan kanın durması için insani bir talep olan (Artık kimse ölmesin) çağrıları yanıtsız kalmamalıdır" denildi.

(Anadolu Ajansı)