Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Agu-icen etkinligi devletin kendi Alevisini olusturma hareketidir. Ali Baran

Merhaba dostlar,Merhaba Canlar,Bugünlerde Hozatin - Bargeni köyünde Agucand i agu-icen deyip ismini dahi degistiren acikca asimlasyon zihniyetiyle devlet erkani ve Cem Vakfi ile birlikte bir protokolle Agu-icen etkinligi yapilmak istenmektedir.Böyle bir etkinlikte biz yer almayacagiz.Zülm edenlerle biz ayni kantarda tartilmak istemiyoruz.

Dersimin daglarina bomba yagdiranlar,köylerimizi yakanlar,binlerce gencimizi öldüren,operasyonlari durdurmayan,zindanlara bizi dolduranlarla ayni protokolde yer alamayiz bu bizim icin kendini inkar etmek olur,bizim bir kilamimiza tahamül edemeyen devlet ve bu zihniyeti tasiyanlarla ayni sahneyi paylasmak ebu ecdadimizi inkar etmis oluruz. Aleviler kendini aslini inkar eden haramzadedir der.Aleviligi devlet zapt-rapt altinda yeniden kendi Alevisini olusturmak istiyor. Haramzadeler varsin Devletin hareket etsinler,cünkü devletin verdigi dede diplomalariyla aleviligini kesfettiler ve bunlar diplomalarinin diyetini ödemek istiyorlar, ama onlar bu diyeti saf temiz kizilbas alevileride peskes cekerek yapmek istiyorlar,

Biz rengimize dilimize ve inancimiza sahip cikacaz ve Atalarimizdan aldigimiz ögretiyle gercek Aleviligi devam edecez, bize diploma ve devlet maasi lazim degil.

Bu Haramzadeler varsin dietlerini ödesinler biz böyle etkinlikleri kiniyor ve red ediyoruz.

Bizim kilamlarimiza tahamül edemeyen,dilimizle“Xer ama““ Xer Hatin“ dememize 24 saat hahamül edemiyenlere karsi biz Kendi öz dilimizle Beyitlerimizi yasatmaya ve söylemeye devam edecez ve Axucan etkinliklerini kendi örf ve adetlerimizle Pirler divani kurarak Kirklar cemininde Semamizi dönecez.

sevgi ve saygilar sunarim

Ali Baran.