Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Press’e Ankara’da üç ödül

 
Yönetmen Sedat Yılmaz ödül gecesinde yaptığı konuşmada, ‘’bugün özgürlük havarisi kesilenlerin 90’lı yıllarda Amed’de gazateciler sokaklarda öldürülürken nerdeydi’ diye sordu. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 22. Ankara Uluslararası Film Festivali önceki akşam düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Festivalde ‘Gölgeler ve Suretler’ filmi ile Derviş Zaim En İyi Film ve En İyi Yönetmen Ödülü’ne layık görülürken ‘Karbeyaz’ filmi de Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü’nü aldı. 

Umut Verenler ve En İyi Senaryo

Festivalde, Press filminin genç oyuncusu Aram Dildar, Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü, Press’in yönetmeni Sedat Yılmaz ise Umut Veren Yeni Yönetmen Ödülü’nü aldı. Press filmi ayrıca Onat Kutlar En Iyi Senaryo Ödülü’ne de layık görüldü. Festival kapsamında, Aziz Nesin Emek Ödülü Sezer Sezin’e, Ulusal Belgesel Film Yarışması Öğrenci Filmleri Ödülü ‘Mada’ filmiyle yönetmen Musa Ak’a, En İyi Profesyonel Film Ödülü ‘Göç’ filmiyle Mehmet Özgür Candan’a verildi. Seçici Kurulu Özel Ödülü’nü ise TMK mağduru çocukların yaşadıklarının anlatıldığı ‘Taştan Vicdanlar’ filmiyle Cenk Örtülü ve Zeynel Koç aldı. Ulusal Film Yarışması kategorisinde ise ‘Gölgeler ve Suretler’ oy çokluğuyla En İyi Film Ödülü’ne, Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü’ne oy birliğiyle ‘Karbeyaz’, En İyi Yönetmen Ödülü’ne oy birliğiyle ‘Gölgeler ve Suretler’ filmi ile Derviş Zaim’e değer bulundu.

Press filminin yönetmeni ve senaristi Sedat Yılmaz, ödül gecesinde şöyle dedi: ‘’Bugün basın özgürlüğü için gazeteciler sokakta özgürlüklerine sahip çıkıyor. Bu gerçekten olması gereken bir davranış ama bugün özgürlük havarisi kesilenlerin 90’lı yıllarda Amed’de gazeteciler sokaklarda öldürülürken nerdeydi.’’