Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

İzmirliyim, Hasankeyf’te doğdum’

Yeni_Özgür_PolitikaDoğa Derneği’nin ‘Hasankeyf Yok Olmasın Kampanyası’na imza atan sanatçılar arasında yer alan Sezen Aksu, kampanya için hazırlanan ilanlarda “İzmirliyim, Hasankeyf’te doğdum” diyerek destek sundu.

Doğa Derneği’nin, Hasankeyf’in UNESCO Dünya Mirası İlan edilmesi için başlattığı kampanyaya imza atan çok sayıda sanatçı, Hasankeyf’in korunması için çağrılarda bulunuyor. Kampanyaya imza atan ve destek veren sanatçı Sezen Aksu da hazırlanan ilanlarda, “İzmirliyim, Hasankeyf’te doğdum” diyerek Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin tüm insanlığın ortak çıkış noktası olduğuna dikkat çekti. Ilısu Barajı’nın durdurulmasını ve Hasankeyf’in de içinde bulunduğu Dicle Vadisi’nin UNESCO Dünya Miras Alanı ilan edilmesini talebiyle düzenlenen imza kampanyasına bugüne kadar sanatçıların yanı sıra 66 bin 810 kişinin destek verdiği belirtildi. Sezen Aksu’nun da imzaladığı metinde, Hasankeyf’in en az 10 bin yıllık geçmişi ile UNESCO’nun 10 dünya mirası kriterinden 9’unu karşılayan dünyadaki tek yer olduğu kaydediliyor.

Doğa Derneği, kampanyaya destek veren diğer sanatçıların Hasankeyf hakkındaki mesajlarının önümüzdeki haftalarda teker teker açıklanacağını ve kampanya ilanlarında yer alacağını söyledi.

Doğa Derneği Başkanı Güven Eken, yaptığı açıklamada Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin evrensel değere sahip bir doğa ve kültür mirası olduğunu ve bu nedenle kampanyaya gün geçtikçe daha fazla destek geldiğini belirtti. Eken, şunları söyledi: “Türkiye’deki milyonların bu çağrıya kulak vererek Hasankeyf’in yaşaması için yürütülen mücadeleye katılacağından hiç şüphe duymuyoruz. Günümüz Türkiye’sine yakışan, Hasankeyf’i sular altında bırakmak değil, onu hak ettiği gibi UNESCO Dünya Mirası ilan ederek geleceğe taşımaktır.” n

HABER MERKEZİ



YENİ ÖZGÜR POLİTİKA