Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

CEYREK ASIRLIK KONSER

Grup Yorum İnönü Stadyumu“nda 25. yılını Muhteşem bir konserlekutladı. Grup Yorum, eski ve yeni albümlerinden seslendirdikleri şarkılarla, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Stadı dolduran 55 bin kişi, hep bir ağızdan Grup Yorum“un şarkılarına eşlik etti. „Ramiz Dayı“ Tuncel Kurtiz, okuduğu şiirle „Amerika, katil“ diye slogan attırdı.

Grup Yorumu sahnede, Ruhi Su Dostlar Korusu, Suavi, Nejat Yavaşoğulları, Yasemin Göksu, Zeynel Aba, Ali Ekber Eren, Sevcan Orhan, Haluk Levent, Nurettin Güleç, Erdal Bayrakoğlu gibi ünlü sanatçılar da yalnız bırakmayarak şarkı söyledi.

Gece dans gösterileri ve görsel anlatımlarla daha da muhteşem hale geldi. Konseri dinlemeye gelen binlerce kişi, hep bir ağızdan, “Amerika defol, yaşasın halkların kardeşliği” şeklinde sloganlar attı.

Grup Yorum“un seslendirdiği Çav Bella ve Amerika Defol isimli şarkılara, stadyumu dolduran binlerce kişi de eşlik ederek, Beşiktaş İnönü Stadyumu“nu inletti.

İnönü, İnönü olalı böyle kalabalık görmemişti…
Konser başında biraz seyrek olan saha içi ve trübünlerin dolması da uzun sürmedi. Daha stat önünde içeri girmeye çalışırken sloganlar duyulmaya başlamıştı. „Koskoca stat dolar mı dolmaz mı?“ diyenler ve Taksim“den, Beşiktaş“tan ve bütün yakın çevreden İnönü“ye doğru giderken etrafındaki kalabalığın Grup Yorum konserine gittiğini aklından bile geçiremeyenler, stadın kapısına geldikten ve konser başladıktan kısa bir süre sonra etrafına şöyle bir göz gezdirince beklentilerin üzerinde bir katılımın olduğunu fark etmekte zorlanmadı. Nitekim konser ortasında Yorum“cular kesin rakamı verdi: 55 bin.

Grup Yorum maden işçilerini de kısa bir süre önce Gazze“ye doğru insani yardım götürmek için yol alırken İsrail“in saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisini de unutmadı. Gerek videolar gerekse sahneden iletilen mesajlarla birçok konuya değindi Grup Yorum. Türkçe, Kürtçe, Arapça söylendi şarkılar, türküler, marşlar…

Özetle, Grup Yorum ne söylediyse onu yaptı. Ne bir fazla, ne bir eksik. Devrimci marşlar, halaylar, türküler mesajlar gecenin sonuna kadar İnönü Stadyumu“nda yankılandı.

Grup Yorum“a Pirsultanca duygularla nice 25 yıllar diler, Umarız uzun zaman bizlere o güzel şarkılarını, türkülerini, marşlarını dinletirler.