Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

GÖZÜN AYDIN VEYSEL !

veysel

 GÖZÜN AYDIN VEYSEL !

Kısmen özürlü olan Gülcan ve Veysel Top ailesi iki çocuğu ile köyümüz de yaşamaktalar. Yıllardır akrabası Hıdır Top un evinde kalmaktalar. Gülcan & Veysel Top ailesinin kendisine ait bir konutunun olması için akrabaları kendi aralarında bir dayanışmaya girdiler. Akrabaları, Top, Yılmaz, İder ve Yalçın aileleri kendi aralarında maddi bir dayanışma kampanyasını yürütüyorlar. Hüseyin Yılmaz ın verdiği bilgiye göre, İder ailesi köyde Top ailesine 300 m2 bir arsa bağışlamış. Devlet İdaresi de konut yardımı olarak 25.000 TL bağış sözünde bulunmuş. Baştan Yusuf Top, Fetih Top ve Hüseyin Yılmaz olmak üzere kendi akrabaları içerisinde bir maddi kampanya açarak, bir ev yapımı için gerekli ihtiyacı karşılama çabası içeresinde olduklarını bildirdiler.
Neden yalnız akrabalarınız arasında maddi desteği topluyorsunuz sorumuza, Yusuf Top un cevabı şu olmuştur. Köylülerimizin maddi fedakârlığı bilgimiz dâhilindedir. Bugün Veysel için köylülerimiz arasında bir maddi kampanya açarsak, yarın bir başka mağdur köylümüz içinde açmamız gerekir. Kürmeş Dernek üyesi olaraktan böyle bir uygulamayı köylülerimiz arasında yapmayı doğru görmüyoruz ve bunu ailelerimiz arasında gönüllü olarak yapmayı uygun gördük.
Ne kadar bir paraya İhtiyaç vardır sorumuza, Fetih Top un cevabı şöyle oldu: Köy Muhtarı bir inşaatçı ile bir anlaşma sağlamış. Devlet konut yardımı olarak 25.000 TL bağış sözünü vermiş. Arsaya para vermiyoruz. Geri kalan maddi ihtiyaç 8 ve 9 bin Euro civarındadır. Bu miktarı da kendi aile bireylerimiz arasında topluyoruz.