Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

5.Şenliğe Doğru Çalışmalar Devam Ediyor

5. KURMEŞ  ŞENLİĞİ   TERTİP KOMİTESİ  ÇALIŞMALARI

 Şenlik tarihi yaklaşıyor. Şenliğe katılma talebi yüksek. Şimdiye kadar yaptıklarımız şenliklerden daha farklı görev ve sorumlulukların bilincinde hareket etmek zorundayız.

Bu etkinliğimiz, Türkiye deki arkadaşlarımız üzererinden yürütülüyor.

 Şimdiye kadar yapılan işler:

 Üç günlük şenlik programı çıktı. Pertek Kaymakamlığına şenlik müsaadesi için başvuru yapıldı. Şenlik için maddi destek toplanmaya çalışılıyor. Pertek, Hozat, Tunceli Belediyesi ve İl İdaresinin şenliğimize verebilecek maddi ve manevi  yardımlarına baş vuruldu.

Pertek Belediyesinden feribot ve üç günlügüne yolcu taşıması için servis arabası ayrıca köyün ilaçlanması, Hozat Belediyesinden 650 sandalye ve gölgelik çadırlar, Tunceli belediyesinden jenaratör, Il Özel idareden şenlik alanını düzenlemek için çalışma makinalarının getirilmesi sözleri alınmıştır.Çemişgezek Belediye Başkanı bizzat arayarak şenliğimize katılacağını gerekli görüldüğünde hertürlü maddi ve manevi deseteklerini sunabileceklerini belirterek bizleride kurum olarak 1 ağustos’ta yapacakları Pir Sultan etkinliklerine davet etti. Hozat Belediye Başkanımız Sayın Cevdet Konak kendisi köyümüzü bizzat ziyaret ederek şenlik konusunda yapılacak çalışmaları yerinde inceledi ve gerekli desteklerini sunacaklarını önümüzdeki günlerde tekrar köyü ziyarete geleceklerini belirtti.

 

Köyde şenlik çalışmalarını yürüten Asiye,Fırat ve Hüseyin yanlarına diğer gençleride alarak  Köy Heyeti ile birlikte çalışmaları yürüterek, şenlik alanına siyah çadırları kurmak, köyün hayvan artıkları ve otlardan temizlenmesi, köyde mevcut elektrik lambalarının aydınlanması çalışmalarına başlamışlardır.   

 

Şenlik afişimiz çıkmış ve gerekli yerlere asılmak üzere dağıtılmıştır. Davetiyeler gerekli kurum ve kuruluşlara yollanmaktadır. Başta Vali ve yardımcısı olmak üzere,Milletvekillerimize, Merkez Belediye Başkanına, tüm ilçe Kaymakam ve Belediye Başkanlarına,İl idaresi Meclis Üyelerine , Üniversite Rektörü ve Eğitim Kadrosuna, Sivil kurum temsilcilerine,derneklere vb. bir çok kuruma davetiyeler yollanmıştır.(Toplam 220 Kuruma davetiye yollanmıştır) 

Şenlik için 700 adet tişort hazırlanmıştır. Şenlik pankartları İstanbul’daki dernek temsilcilerimiz tarafından hazırlanacaktır.

Kısacası, şenlik çalışmaları üç ayrı koldan yürütülüyor. Yurtdışı, İstanbul ve Köy.

 

Neden 5. Kurmeş Şenliğini köyümüzde yapıyoruz?

 

Bu etkinliğimizde hedeflediğmiz iki amacımız var.

 

Birinci amaç; Doyduğumuz yerden doğduğumuz yerde buluşmadır. İnsanlarımızla kaynaşmak, köyüne, insanına, doğasına, kültürüne, diline ve gelenek göreneklerine yabancılaşmayı engellemektir. Buluşmayı dahada canlı ve hareketli kılmak için, programa bir dizi sosyal, kültürel, sportif, sağlık ve politik etkinlikler koyduk.  

İkinci amacımız; bu etkinliğimizle Köy Heyeti  bütçesine maddi katkı sunmaktır.

Köylülerimize  kendi  peynir ve benzeri diğer ürünleri satma imkanı sunmaktır.

 

Önümüzde duran görevler:

Şenlik çalışmalarına da görevli arkadaşlar, şenlik tarihinden bir hafta önce köyde olmalılar.

 

  • Şenlik alanının düzenlenmesi
  • Ses cihazları ve sahne alanının belirlenmesi
  • Çadırların kurulması(3 çadırın kurulması düşünülmüştür)
  • Sandalye ve masaların getirilmesi ve  dizimi
  • Araba park yerlerinin tespiti. Arabalar köye bırakılmamalı. Köyün girişinde guncık ta sağlı sollu tarlalara park edilmeli.
  • Yiyecek ve içeceklerin organizasyonu: 

Esnafcılar üzerinden satış. Her esnafcı köy heyetine bir miktar para bırakmalı

Bizim organize edecegimiz satışlar. Gönüllü veya ücretli işçi çalıştırılmalı. Satılacak içecek ve yiyecekler fiş karşılığında satılmalı. Yiyecek olarak, peynir ekmek ve çay olmalı. Aş pişirme  işinin altında kalkmamız mümkün değildir.

Yiyecek ve içeceklerden elde edilen gelir, köy heyetine hibe edilmelidir.

·         Konaklama sorunu: Konuklarımız köyde belirlenen yerlere yerleştirilecek.

·         Tuvalet ve su surunu:  Köylülere genel bir çağrı yapılarak, her kes tuvaletini kullanmaya müsaade etmelidir . Üç portatif tuvalet yeterlidir.  Tuvaletler  şimdiden ismarlanmamalıdır.

·         Festival alanının ışıklandırılması ve sulandırılması: Festival alanında evlerden  dışarıya ışık verilmeli.  Dört ve beş büyük farlı lambalara ihtiyaç vardır. Bunları kiralamak mümkündür.  Festival alanına iki üç portatif su muslukları kurulmalıdır.

 

Festivalde sorumlu kişiler:

Festival de sorumlu kişiler bellidir. Ali Haydar Gürbüz ve Hıdır Güneri. Arkadaşlara danışmadan kimse karar alma ve verme sorumluluğuna girmemeli.Bu arkadaşların ve tertip komitesinin bilgisi olmadan,danışılmadan alınan kararlar geçersiz olmakla birlikte çalışmaların organizasyonunu zora koyacağından herkesin bu kurallara mutlaka uymalarını özellikle belirtiyoruz.

 

Tertip komitesi kendi arasında şu görevlerin taksimini yapacaktır.

  • Programda sorumlu
  • Gelen misafirlerden sorumlu
  • Güvenlikte sorumlu – Festival alanı
  • Yiyecek ve içeceklerden sorumlu
  • Misafirleri konaklamada sorumlu
  • Arabalardan sorumlu
  • Sahne ve festival alanının dekoresinden sorumlu
  • Gelen sanatcı ve konuk misafirlerden sorumlu
  • Mali sorumlu(mali sorumlularımız: Mehmet Yılmaz ve Hasan Aslaner)

 Değerli  arkadaşlar,

 Köyde yapacağımız ilk etkinliğimiz olmasından dolayı  eksikliklerimiz olacaktır. Kollektif bir çalışma ile eksikliklerimizi gidermemiz mümkündür. Hava sıcaklığı veya çıkabilecek başka nedenlerden ötürü program da bazı aksaklıklar olabileceği gibi, proğramlarda  bazı değişiklerde  olabilir. Başında belirttiğimiz gibi, festivale  yoğun katılım ve gönüllü dayanışmada bulunacak çok sanatçılar olabilir.Bütün katılımcıların aynı sorumlulukla karşılanacağını kurmeş derneği ve halkı olarak toplumuza hizmet etme yönünde çok önemli bir etkinliğe imza atacağımızı umut ediyor önce 10.Munzur Doğa ve Kültür Festivalinde ardında 4,5,6 Ağustos’ta kurmeş’te buluşmak üzere saygılarımızı sunuyoruz.

 Kurmeş Derneği

YK