Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Köyümüzün Su Pompasi yenilendi

Köyün su motoru eski olup yeterli randıman vermediğinden ötürü, yeni bir su motorunun alınması gerekmekteydi. Köy muhtarı ve heyetinin derneğimizde ki talebi, yeni bir motorun alınması için, bizden yardım talep ettiler. Dernek Yönetim Kurulu yaptığı son toplantısından,

Köye yeni bir su pompalama motorunun alınması

Köyde, derneğimiz ve Türkiye de ki Kurmeşli köylülerimizin  planladığı 5. KURMEŞ Senliği

Köln de Kurmeşli gençlerin düzenlemek istediğ gençlik Festivalı (Mustafa Ber in ani hastalanması sonucu iptal edildi. Sonbaharda yapılması düşünülüyor) için,

Tüm köylülerimizden,  kendi köyüne  ve insanlarına maddi destekte bulunması için, hane başına 100 € bir maddi destek sunmalarını talep etmiştik.

Bir çok köylümüz, bu fedakarlığını canı gönülde yaptı ve yapmaya devam etmektedir.

Bazı köylülerimizin, her etkinlikte olduğu gibi,  bu etkinliktede, köyüne ve köy halkına destek vermemesi için,  bahaneler getirerek, köyüne ve halkına karşı  duyarsız haldeler. Bu köylülerimizin ise ilerki etkinliklerimizin bir parcası olacaklarını ve insanları için, birlik beraberlik ve dayanışmayı esas alacaklarını umut ediyoruz.

Su motoru ( dalgıç) için, Elazığ da Çetiner Elektrik firmasi ile vardığımız anlaşma sonucu, 25 beygir gücünde bir dalgıç ve ona takabül eden tüm araç ve gereç, işçilik dahil olmak üzere 8574 YTL anlaştık.

Çetiner firması işi başarı ile tamamlamış olup, yaptığı işin A dan Z sine kadar Muhtar Şerif Kurt onayı ile iki yıllık garantisi olduğuna dair yazılı olarak bize sundu.

Mehmet Yılmaz arkadaşımız, dernek olarak bu işin sorumluluğunu üstlendi ve köylülerimizden alınan bir miktar maddi desteğin yanı sıra, kendi özel kontosundan Çetiner Elektrik firmasının tüm borcunu ödedi.

Köyümüz ve insanlarımız için iyi bir şey yaptığımıza inanıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz.

 

Sizlerden madi duyarlılığınızı bekliyoruz.  

Sevgilerimizle

 

Kurmes Derneği Yönetim Kurulu  - 27.04.2010