Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Murat Azak' la Mülakat

Mehmet: Eski eşiniz ve çocuklarınız Ayşe ve Fetih nin  annesi  Gare ablamız çok erken aramızda ayrıldı. Kendisine Allahtan rahmet dilerken, siz ve çocuklarınıza başsağlığı temenilerimi sunmak isterim.

Murat: Sağ olunuz. Dostlar sağ olsunlar. Benden baş sağlığı dilemeniz beni çok duygulandırdı. Binlerce köylüm olmasına ragmen, bana başsağlığı temenilerini ileten bir kaç köylüm oldu.

Mehmet: Siz boşandınız. İkinizde tekrardan evlendiniz. Belki insanlar bu nedenden ötürü sizden başsağlığı temenisinde bulunmamış olabilirler.

Murat: Başka ne olabilir ki. Eski eşim Gare ile uzun yıllar bir beraberliğimiz oldu. O zaman zarfında çok güzel ve acılı günlerimiz oldu. Bildiğiniz gibi iki çocuğumuz oldu. Kim nasıl düşünürse düşünsün, Gare nin ani ölümü, bende büyük izler bıraktı. Müsaade edersen  Gare ye şu şiiri okumak isterim.

Mehmet: Buyrun
Murat: Bekle kar altında kalan buğday tanesi
        Gene onun suları ile yeşereceksin
        Göz yaşların çare değil, ağlama diren
        Başını dik tutabilirsen  boy vereceksin
Mehmet: Gare ye karşı içinde bir pişmanlık, suçluluk duygusu taşıdığını mı ifade etmek istiyorsun?
Murat: Doğru biz boşandık. Bu güne kadar kendi kendimle hesaplaştım, boşanmak için hiç önemli bir gerekçe görmedim. Onun için, Gare ye karşı hep bir suçluluk duygularımı içimde taşıdım. Kişi olarak onunla görüşmedim, çocuklarımın anneleri ile ilişiklerini canlı tuttum. Maddi ve manevi olarak yapabileceğim bir katkıyı kendisinden esirgemedim.

Mehmet: Yaranı deşmek istemiyorum. Eşler birbirleri ile anlaşmayabilirler ve ayrılabilirler. Önemli olan medeni bir insan gibi, insani ilişiklerini devam ettirmeleridir.

Murat: Daha çok zamana ihtiyacımız var. Gare nin cenaze törenine katılmak istiyordum. Belki son yolculuğunda kendisine güle güle Gare, beni af et Gare diyecektim. Nerde o medeni insanlarımız. Orda olacak bir olumsuzluktan arınmak için, çocuklarımı ve ablalarımı cenaze törenine gönderdim.

Bu söyleşi aracılığı ile, baştan Gare ye Allahtan rahmet, eşi ve çocuğuna, kardeşleri ve bacısı  Sağ ailesine ve çocuklarımız Ayşe ve Fetih ye baş sağlığı temenilerimi iletmek isterim.

Mehmet Yılmaz