Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kadın katliamlarına isyan treni

Ezilenlerin Sosyalist Partis Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) üyeleri, kadın cinayetlerine dönük tepkilerini bu kez bir banliyö treninde gösterdi. Başlattıkları kampanya kapsamında, “İsyan Treni kalkıyor. Kadınlar ses veriyor, ses istiyor” şiarıyla dün Haydarpaşa Garına gelen kadınlar, bindikleri trenle Kartal’a gitti.  

Kadın cinayetlerine karşı başlattıkları kampanya kapsamında mücadelelerini sürdüren ve seslerini duyurmaya devam eden SKM’li kadınlar, bu kez eylemlerini demiryoluna taşıdı. Kampanyaları kapsamında İstanbul’un Kartal İlçesinde kurdukları çadıra gitmek üzere Haydarpaşa Garında buluşan kadınlar banliyö trenini “İsyan treni” haline getirip, renkli bir eyleme imza attı. Kadınlar sloganlar eşliğinde 12.50 banliyö trenine binerek Kartal Meydanında kurdukları çadıra gitmek üzere yola çıktı. Trende de attıkları sloganlarla eylemlerine devam eden kadınlara, trendeki yolcular alkışlarla destek verdi. Her durakta vagon değiştiren kadınlar trende kadına yönelik şiddete dikkat çeken bildiriler dağıttı ve kampanya çerçevesinde kadın cinayetlerini durdurmak için imza topladı. Trenden inen kadınlar buradan yürüyüş halinde Çadırın bulunduğu Kartal Meydanına gitti. Çadırda toplanan imzalar alındıktan sonra eylem sona erdi.

KATLİAMA KARŞI KEFEN GİYDİLER

Sosyalist Kadın Meclisi üyesi kadınlar artan kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve katliamlara dur demek için kefen giydi. Gün geçtikçe artan ölümlere devletin bir çözüm bulamayıp katilleri korumasını protesto eden kadınlar, kadınlara yaşam evleri açılması için imza kampanyası başlattı. Yüksel Caddesi’nde yapılan açıklamada konuşan Deniz Doğruer, vahşice öldürülen kadınların ölüm emrini en yakınındaki erkeklerin verdiğini belirterek, “Öldürenler erkek olmanın avantajını kullandı, onları yargılayanlar ise, erkekliği savundu” dedi. Erkeği tahrik ettiği için “kadının ölümü hak ettiği” düşüncesini eleştiren Doğruer, “Biz kadınlar artık öldürülmek, ölüm korkusuyla yaşamak istemiyoruz. Mezar değil dayanışma evi istiyoruz” dedi. Daha sonra ESP üyesi kadınlar öldürülen kadınların hikayelerini okudular.