Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kadınlar ‘Büyük Yürüyüş’e hazır

 
 

Öldürülen birçok kadının yakınlarının da katılacağı protesto yürüyüşünde kadınlar, tepkilerini de "Hesap soruyoruz" pankartı ile gösterecek. Binlerce kadının katılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü yürüyüşe, aralarında BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in yanı sıra çok sayıda yazar, akademisyen ve gazetecinin de destek vermesi bekleniyor.
Kadın örgüt temsilcileri, seçim döneminde kadına yönelik şiddetin gündemin en alt sıralarında kaldığını ifade ederek, son iki hafta içinde yargının kararlarında çok ciddi bir şekilde erkek egemen zihniyetin açığa çıktığına, şiddetteki artışın sistemden kaynaklı olduğuna, devletin katilleri koruduğuna dikkat çekiyor.
Kadınlar, yasaların yetersiz olmasına da oldukça tepkili. Toplumda her sorunu şiddetle çözmek gibi bir anlayış olduğunu ifade eden kadınlar, Kadın Bakanlığı'nın adının Aile Bakanlığı olarak değiştiren zihniyetin sahibi AKP Hükümeti'nin, bu soruna çözüm getiremeyeceği konusunda hemfikir. Yaşananlardan yola çıkarak, kadın dayanışmasından başka çareleri olmadığını söyleyen kadınlar, 24 Temmuz'da düzenleyecekleri 'Büyük Kadın Yürüyüşü'ne bütün toplumsal kesimleri katılmaya çağırdı.

Kadınların yürüyüşte iki aşamalı talepleri olacak. Birinci olarak; Aile Bakanlığı'nı kabul etmeyeceklerini haykıracaklar, ikinci olarak da; kadınların nitelikli olarak korunmasını talep edecekler.