Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kürdün can damarı: Dicle-Fırat satılıyor

Bu Türk devleti bize daha çok oyunlar oynayacak. Hani Osmanlıda oyun boldur, derler. O meşhur oynak ve kaltak Osmanlı mentalitesi Tayyip Erdoğan’da tecelli etmiş. Bakın şu imamın yüzüne, Dersim’deki konuşmasına, Osmanlıdan alldığı oynaklıklığına, takkiyeciliğine; hemen Kürt halk düşmanı olduğunu pek güzel seçersiniz. Dersim’de Fetullah Gülen’in Türk İslam sentezli dershane, okul ve üniversitesini açıp çocuklarımızı Türkleştirmek, “tek millet, tek dil...“ deyip kimlik siyaseti yaparken, Kürde bunu ayıp görmek; Munzur üzerinde sekiz baraj yapıp Dersim’i sular altında bırakmak, insanını kaçırtmak, doğadaki hayvan ve bitkinin yaşam alanını cehennem yapıp ekolojik dengeyi bozmak gibi tüm bu kötülüklerini bize iyilik olarak gösteriyor. Nankör olmayın, sizi Türk yapıyorum, doğanızın ekolojik dengesini bozuyorum, neden kızıyorsunuz, diye sitem ediyor. “Bir ve beraberiz,70 milyon kardeşiz“ diyor Tayyip. Tayyip’in kardeşliği, Kürde köleliktir. Ardından; “Kimlik siyaseti yapmayın, hepimiz Allaha şükür Türküz,“ diyor. Onun Kürdü; Mehmet Metiner, Ümit Fırat, Mir Dengir Fırat, Abdülmelik Fırat, Aksu, Şimşek, Çelik vd. de alkışlıyor. Peki sıradan bir imam olan Tayyip, bu planları nereden bulup çıkarıyor?

Duyduk duymadık demeyin, ey Kürtler, Tayyip; 2009 yılında, Dicle-Fırat ve diğer akarsu, göl ve baraj göllerini satışa çıkaracaktır. Dicle ve Fırat; su firmalarına satılacaktır. Böylece doğuştan her insana hak olan su özelleştirilecektir. Eğer ardından havanın da özelleştirileceği gelirse şaşmayın. Tayyip bunun sinyallerini veriyor. Büyük orduya silah ve Kürdistan’ı bombalamak için para lazım. Artık özel firmalar; Dicle ve Fırat kıyısına atalarınızın binlerce yıldır yaşadıkları; susuz kalınca kana kana suyunu içtikleri, girip serinledikleri nehirleri sizden alıp satıyor. Çevresinde yaşayan insan Dicle’ye yaklaşamayacak, ancak parası varsa su satınalabilecektir. Tayyip’in İslam anlayışı budur. Kürdün suyunu elinden alıp onu suya muhtaç bırakmak, silah olarak kullanmaktır. Saddam Kürtlerin olan benzin satışından edindiği parayla Halepçe’yi zehirledi. Tayyip ise; bunu suyla yapacaktır. Ruhunda sadece yalan söylemek, halkı kandırmak, AKP’li yandaşlarını zenginleştirmek ve Kürtlere soykırım uygulamak varken, varın siz gerisini düşünün. Onun için 85 yılına giren bu Türki Cumhuriyet, ister Kemalo-faşist, ister İslamo-faşist iktidarı olsun, Kürtlere soykırım uygulayan sistemdir.

“Terörü“ suda boğmak, suyu özelleştirmek, doğayı telafisi olanaksız katliama uğratıp, Kürtleri anayurdundan kovmak düşüncesine dayanan bu proje Tayyip ve onun AKP’sinin Kürtlere dayattıkları bitirme planıdır. Suyun kenarında yaşayan Kürtler, suya ulaşamayınca ve ziraatını yapamayınca, bu köylüler büyük şehirlerin varoşlarında tükeneceklerdir.

“Bugün gazetesinden Adem Yavuz Arslan’ın haberine göre Genelkurmay Başkanlığı ile Çevre Bakanlığı kurmayları proje üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bazı adımlar atıldı. Proje kısa sürede bitirilecek. Şırnak, Hakkari başta olmak üzere Güneydoğu’daki tüm akarsular üzerine irili ufaklı barajlar inşa edilecek. Şırnak, Uludere, Ballı, Kavşaktepe, Çetintepe, Gölgeli, Beyyurdu, Aslandağı... İnşa edilecek barajlardan bazıları. Bir kısmı özel sektör tarafından inşa edilecek barajlarla teröristlerin geçiş yolları kapatılacak. Bazı barajlar ise mağaraları doldurarak teröristlerin kullanmasını engelleyecek. Sadece Ilısu Barajı’nın 600 mağarayı kullanılamaz hale getirmesi, geçiş yollarını kapatacak olması bu projenin önemini de ortaya koyuyor. Vadiler ise artık göl halini alacağı için teröre karşı çevreci bir çözüm bulunmuş olacak. Bu barajlardan elde edilen enerjiden de ayrıca sınır hattı aydınlatılacak.“ Buyurun Kürtler! Türk devletinin Kürt ve Kürdistan’ı bitirme projesini düşünün biyol.
Soykırım değil mi? Eğer ruhu köleleştirilmiş Mehmet Metiner, Dengir Mir Fırat, Abdüller ... vd. değilseniz, beyaz adam hayranı değilseniz, anadilinize, kimliğinize, atalarınızın üzerinde yaşadığı toprakları, suyunu içtiği göl ve nehirlere sahip olmanın onurunu taşıyorsanız, onları elinizden alıp KOÇ, Sabancı, İslami bir holdinge veya Mobil, Shell, Texaco gibi firmalara satıp özelleştirmek isteyen ırkçı-türkçü devlete, sahtekar AKP’li İslamo faşistlere ve çeteci generallerine diyecek bir sözünüz olmalıdır! Varsa, tavrınızı koyunuz. Siz; Dicle Fırat’ın yerli halkı Kürtlere ve tüm demokrat Türkiyelilere çağrıda bulunuyorum. Türk devletine, Ergenekoncu Genelkurmayına ve AKP’lilere uygar ve sivil insan davranışınızı gösteriniz. Suyu temel insan hakkı gören her demokrat ve insan olan insan sesini yükseltmelidir. Suyun temel insan hakkı olduğunu savunan ATTAC bu konuda kamuoyu çalışması yapıyor. Attac’ın imza kampanyasına ve eylemlerine destek olunuz. Size bu konudaki linkleri aşağıda veriyorum. Yüreği olan, yaşadığı doğayı, temel insan haklarını koruyup kollayan herkes, Ilısu barajına karşı çıkar. Küçük bir nehir olan Munzur üzerinde sekiz baraj yapmak tam bir cinayettir. Sesin yükselmezse, göl ve akarsular artık zengin firmaların olacak, halk bir bardak suya muhtaç bırakılacak, ardından sokak başlarına konacak hava tanklarında sıraya girecek, bir soluk hava için para ödeyeceksin. Onun için bu AKP’nin sahtekar yüzü açığa çıkarılmalıdır. Bugün suyu özelleştiren, yarın havayı, öbür gün de kimbilir neyi özelleştirirler. Barajlara karşı çıkmak, suyun özelleştirilmesine karşı çıkmak, doğayı ve insanı savunmaktır. Dicle ve Fırat serbest akmalıdır. Tarih boyu Kürt, Asuri-Süryani ve Arap halklarına su veren Dicle ve Fırat serbest akmalıdır.

ATTAC linkleri: HYPERLINK “mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
HYPERLINK “http://wer-ist-wim.de/”http://wer-ist-wim.de
HYPERLINK “http://www.attac-netzwerk.de/wasser”www.attac-netzwerk.de/wasser
HYPERLINK “http://www.attacnetzwerk.de/fileadmin/user_upload/Gruppen/Berlin/Wasserprivatisierung/U-Sammlung-zweisprachig.pdf”http://www.attacnetzwerk.de/fileadmin/user_upload/Gruppen/Berlin/Wasserprivatisierung/U-Sammlung-zweisprachig.pdf

www.haydar-isik.com
Okunma: 658