Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

6.Kurmeş Şenliği 3-4 Ağustos 2012 Tarihinde Kurmeş'te Yapılacak

 

Almanya'nın Wiesbaden kentinde 14.01.2012 tarihinde toplanan dernek yönetim kurulu 6.kurmeş şenliğinin tarihini 3 ve 4 Ağustos 2012 olarak belirledi. Buna göre 6. Kurmeş Şenliği bu tarihlerde köyümüzde yapılacak.Dernek çalışmaları ve genel konular üzerinde konuşulduktan sonra 6.Kurmeş Şenliği için  yurtdışı şenlik tertip komitesi seçildi. Komitede Dernek bşk.Ayfer Ber,başkan yard.A.Haydar İltimur,Haydar Uç,Polat Durmuş,A.Ekber Aslaner,Hasan Aslaner (köln'de Zekonun Oğlu)),Cemal Öz,Hasan Banguş ve A.Haydar Gürbüz seçildiler. Komite yurtdışında şenlik çalışmalarını yürütecek ve kendi aralarında Türkiyedeki dernek temsilcilerimizle birlikte şenliğin proğramı ve gerekli düzenlemeleri için ortaklaşa bir çalışma yürütecekler.
 
Toplantıda Wan depremzedeler için yurtdışında yaptığımız kampanyanın sonuçları değerlendirildi.Kurmeş Bülteni adı altında bir dergi çıkarılması kararı alındı.Bu çalışma için Haydar Uç ve Ali Haydar Gürbüz görev aldı.Dergi için gerekli yazı resim vb. materyallar toplandıktan sonra YK ile tekrar konuşularak baskıya verilecek.Bu nedenle dergimize yazı resim vb. dökümanlar yollamak isteyen köylülerimiz veya önerisi olanlar Haydar Uç ve A.H. Gürbüz ile temasa geçmeliler.Dergimiz sponsor olacak köylülerimize ve işverenlerimizede yer vererek onure edecektir bu nedenle daha şimdiden sponsor olmak isteyenler bu iki arkadaşımıza veya dernek yönetim kurulundan birilerine başvurarak kendilerini yazdırmaları gerekmektedir.Derginin festivalimize yetiştirilmesi tasarlanmaktadır.
 
DYK toplantıda ayrıca Almanya'nın orta yerlerinden (Frankfurt ve civarı)şubat ayında merkezi bir Hızır Cemi yapma kararı almıştır, bunun kesin tarihi önümüzdeki bir kaç gün içinde sizlere duyurulacaktır.Tüm köylülerimizin bu Cem'e katılmalarını ve inançlarını ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamak için merkezi bir yerde yapılması uygun görülmüştür.Köylülerimizin bu Cem için şimdiden zamanlarını ve planlarını buna uygun yapmalarında yarar vardır.
 
DYK toplantıda ayrıca geçen sene köyde toplanan su borcunun sonuçlarına değinmiş değerlendirmiş ve su borcunu hala ödemeyen köylülerimizin bu tavırlarının kesinlikle doğru olmadığına vurgu etmiş dernek kasasında bunlar için verilen paranın kamu parası olduğunu ve kişisel hesapların kapatılması açısında kullanılmaması gerektiğini bu nedenle bu borcu olan köylülerimizinde bu borçlarını mutlaka ödemeleri belirtilmiştir. Borcu olan köylülerimizin listesini önümüzdeki günlerde sitemizde yayınlayacağımızı burada bildirmek isteriz.Hala borcu olanların iki hafta içinde DYK ile temasa geçerek bu borçlarını  ödeyebilirler. Köyümüzün kanayan yarası haline gelen su borcunun kapanması tüm köylülerimizin özverisi ve çabasıyla olmuştur,bu özveri ve çabayı kişisel çekişmelerden ve inatlaşmalardan uzak tutmak hepimizin gözü kulağı olan derneğimizin yaptığı bu federkarlık ve çalışmaları baltalamamak kendi insanımıza karşı duyarlı saygılı ve sorumlu olmak adına bu köylülerimizin de kendilerine düşeni yapacağına olan inancımızı tekrardan belirtmek istiyoruz.
 
DYK ayrıca başta Ulm, Düren ve Karlsruhe olmak üzere hatta teklif gelmesi halinde diğer bölgelerde de geniş katılımlı toplantıların yapılmasına karar vermiştir.Ulm'da 5 Şubat olarak toplantı tarihi belirlenmiştir.Bu toplantılara ilişkinde gerekli çalışmalar ve açıklamaları önümüzdeki günlerde sitemizde duyuracağız.
 
DYK geçmiş dönem ve gelecek dönem çalışmalarını değerlendirdikten sonra gençlik çalışmalarına değinmiş buna paralel olarak kadınlarımızın yaptığı çalışmalara değinilmiş gelecekte bu alanda daha iyi çalışmaların yapılmasına karar vermiştir.Özellikle 6.şenliğimizde kadın ve gençlere daha çok yer verilmesi temennisi dile getirilmiştir.DYK yaklaşık 5 saat süren toplantı sonucu Çayan Top'un işyerini ziyaret etmiş topluca hepbirlikte yemek yedikten sonra bir dahaki toplantı ve etkinlikte buluşmak arzusuyla dağılmıştır. DYK'yı restorantında ağarlayan ve hertürlü hizmeti gönüllü,isteyerek vede severek  karşılıksız yapan Çayan Top ve çalışanlarınada burada DYK adına canıgönülden ayrıca teşekkür ediyoruz.Wiesbaden'de yaptığımız hertoplantı sonrası Çayan bu misafirperverliliğini göstermiştir.Kendisine teşekkür ediyor işlerinde başarılar diliyoruz. Tüm köylülerimize üyelerimize ve dostlarımıza sevgi ve selamlarımızı yolluyoruz.
Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu
 
Kurmeş İnfo