Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

k-IMG_1551
k-IMG_1554
k-IMG_1544
k-IMG_1550
k-IMG_1533
k-IMG_1515
k-IMG_1518
k-IMG_1527
k-IMG_1516
k-IMG_1512
k-IMG_1513
k-IMG_1510
k-IMG_1511
k-IMG_1506
k-IMG_1507
k-IMG_1502
k-IMG_1505
k-IMG_1500
k-IMG_1501
k-IMG_1497
k-IMG_1498
k-IMG_0385
k-IMG_1496
k-IMG_0373
k-IMG_0375

KURMEŞ BÜLTENİ

KURMEŞ BÜLTENİ

Değerli köylülerimiz,

Derneğimizin bir çalışma yılını geride bırakırken,

AİLECE HEPİNİZİN YENİ YILINI KUTLAR, 2014 YILININ SAĞLIK VE HUZUR GETİRMESİNİ TEMANI EDERİZ.

2013 yılında aramızda bedence ayrılan köylülerimiz, Mehmet Uc, Hıdır Düzyar, Hıdır Uc ve Elif Uc u bir daha anarken, aile bireylerine tekrardan başsağlığı temennilerimizi bildiririz.

Dernek olarak 2013 yılında sosyal ve kültürel alanda önemli etkinlikler içerisinde bulunduk. Birkaç örnek verirsek; Stuttgart ta işverenlerimizle birlikte yaptığımız etkinlik, Heilbronn da üç günlük gençlik buluşması, Frankfurt ta Dersim Kültür Festivali katılım, Erlenbach ta Dersim Soykırımı Panelin organizasyonu, Rojava ve tv 10 maddi destek, farklı bölgelerden düzenlenen çeşitli etkinlikler ve 4 yönetim kurulu toplantısı vs.

Dernek önümüzdeki yılda şu kararları aldı.

1.6. Kurmeş Şenliğini 2014 yılının Ağustos ayının birinci haftasında iki günlük köyümüzde yapılacak. Kurmeş Şenliği bizleri anayurdumuzda buluşturmaya vesile oluyor. Şimdiye kadar yaptığımız şenliklerden insanlarımızı sevindirmiştir ve devamını bizden istemekteler.

2.Quncık ı koruma altına alınacak. Quncık meselesi köylülerimizin bilgisi dâhilindedir. Quncık ın tabii yapısına dokunulmadan, eski de Garip Dede Türbesinde olduğu gibi etrafı yuvarlak bir duvar ile çevrilecek ve Quncık ın anlamını belirten bir tabele konulacak

3.Garip Dede Türbesin de AĞBABA heykeli yapılacak. Köyümüzün Alevi Kızılbaş inancına sahip olduğunu ve Ağbaba heykeli ile bunu sembolik olarak sergilemek istiyoruz.

4.Cem Vâkıfı ile örgütsel olarak çalışma içinde olup ve bize dedelik yapan kişilerle Pirlik ve Talip ilişiklerin kesilecek.

5.Önümüze koyduğumuz bu projelerin gerçekleşmesi sizlerin maddi katkınıza bağlıdır. Şubat ve Mart ayında köylülerimiz arasında HIZIR lokmasının toplanılacak.

Değerli köylülerimiz,

Cem Vakıfı ile örgütsel bağı olan dedelerle Pir Talip ilişiklerin kesilmesi:

Dernek olarak aldığımız bu karar Kurmeş tarihinde ve belki de Alevi Kızılbaş tarihinde ender rastlanan bir karardır.

Cem Vakıf ının kimler tarafında ne amaçla kurulduğu, kime karşı çalıştığı bilgimiz dâhilindedir.

Alevi Kızılbaş inancını asimile etmek için Diyanet, Gülen Cemaati kol kola çalışmaktalar. Cami-Cem Projesi.

Baştan devrimciler olmak üzere Kürtlere ve Kürt Ulusal mücadeleye karşı durmaktalar.

Aleviliği bir inanç olmaktan çıkarıp İslamlaştırmak istenilmektedir. Düne kadar şiddet ve katliamlarla Alevileri sünnileştiremiyen devlet, bunu bazı Alevi dedeler aracılığı ile gerçekleştirmeye çalışıyor. Buna da Cem Vakıfı gönüllü olarak üstlenmiş bulunmaktadır. Devletten aldıkları maddi ve manevi destekle bunu başaracaklarına inanıyorlarsa yanılıyorlar.

Kimse ile şahsi bir meselemiz yok. Biz yolumuza ve itikatlımıza sahip çıkıyoruz. Bu konuyu Hüseyin Dede ile defalarca konuştuk ve Cem Vakıfı ile olan ilişiklerini gözde geçirmesini rica ettik. Son toplantımızda, kendisinin Cem Vâkıfı ile birlikte çalışmaya devam edeceğini ve aynı zamanda bizimle pirlik ilişiklerinde yana olduğunu belitti. Bunu doğru görmediğimizi, cem vakıfı içerisinde olmanın yol düşkünlüğü olduğunu açıkça bildirdik. Kurmeşliler ikrar verdiği ocağına bağlıdır. Ocak bir kişinin tekkesinde olmadığının da bilincindeyiz. Sizlerden ricamız, Kurmeş Derneğinin almış olduğu kararın arkasında durunuz. Bu duruş AĞUÇANA olan bağlılığımızdır. ‘’Belimden düşen evladım değil, yolumu süren evladımdır’’ bizim şiarımızdır.

Şubat ve Mart ayında köylülerimiz arasında HIZIR lokmasını toplayacağız. Lokma toplamada bize yardımcı olmak isteyen köylülerimiz Dernek ile ilişkiye geçerlerse seviniriz.

Derneğimize sahiplenelim ve derneğe üye olmayanlar lütfen üye olunuz.

Sevgi selamlarımızla. 26.12.2013

KURMEŞ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Kurmes Derneği Ida-Kerkovius-Weg 4, 70569 Stuttgart