Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Kobaniye Derneğimizin Yardımı ulaştırıldı.A.Ekber Aslaner

Değerli Köylülerim,A. Ekber Aslaner Kobani Sınırındaydı

 
ko1köylülerimiz için topladığımız bağışı, Kobane den kaçmak zorunda kalan insanlarımıza ulaştırmak için geçen haftayı Diyarbakır, Urfa, Suruçta geçirdik. 
 
Geçen hafta yaşadıklarımızı sizinle paylaşmak istiyorum. Biz Almanya'dan direkt Diyarbakır'a uçtuk.
Diyarbakır'da şehri gezerken çok alışılmışın dışında korkunç bir sessizlik vardı. Ama şehrin her köşesinde iki gün devam eden Protesto eylemlerinin izlerini her yerden görmek mümkündü. Bir sonraki gün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlarını Sayın Gültan Kışanak ve Fırat Anlı' yı ziyaret ettik, Bize Kobane' de olanlar ve akabindeki olaylar ve sonrasındaki gelişmelerle ile ilgili açıklamalarda bulundular. Ayrılırken sayın Kışanak bana : " Kurmeşlılere benim özel selamlarımı götür ve bir sonraki Festivale mutlaka katılacağını size iletmemi istedi. Ayrıca Kurmeşliler in diğer bütün sorunlarda sorumluluk yüklendikleri, emek verdikleri ve halkına, tarihine karşı üstüne düşeni yerine getirdiğini ve Kurmeşlileri bu duruşlarından dolayı kutladığını ve bu örnek davranışlarını devam ettirme çağrısında bulundu.Hatta Kurmeşlıler Kobane ve Şengale özel olarak sahip çıkmasaydılar, şaşıracağını söyledi. 
 
Bende bu vesileyle köylülerimi ve dostlarını burada kutlamak istiyorum. 
 
Suruç a gittiğimizde bizi neyin beklediğini tahmin ediyorduk ama keşke tahmin ettiğimiz gibi olsaydı. Şu an Suruç ve etraf köylerde tam bir drama yaşanıyor. Gözünüzün önünde savaş yapan kızlarınız, çocuk ve eşleriniz. Kendi kendime şunu söyledim. "Şavaş taktiler zaten çok yoğun ve tamamıyla savaşa konsantre olmuşlar, ama ayrılmak zorunda kalanların dramları daha büyük. " Her iki dakikada bir ambulans geliyor, içinde ya yaralı, yada şavaşta düşenler var. 
Bize Suruç belediye eşbaşkanı Zuhal Ekmez şunu söyledi.
Biraz önce Kobane de şehit düşen beş YPJ li kadın arkadaşın cenazelerinin topraga verdiklerini, ve bunu yaparken , ailelerin gün gelir tekrar cenazelerini tanıyacak şekilde defin yaptıklarını söyledi.
 
En zor olanında bütün dünyanın gözleri önünde yalnız kalmaları ve kendi dar imkanlarıyla DAİŞ çetelerine karşı, dişe diş tarihte örneği bir daha zor olacak bir direniş ve destan yazanların gösterdikleri kahramanlıktı. Şunu rahatlıkla söylemek gerek. Bir çok kişi, Barzani'de dahil, Kobane nin düşmesini bekledi. Ama hesaplar tutmayınca herkes aniden ters döndü. Unutmayın bu şavaş bugün 33 gündür üç cephede devam ediyor.
 
Kamplarda durum çok kötü ve kış kapıda. Çoğu yaşlı, kadın ve çocukların herşeye ihtiyaçları var. Suruçta bütün garajlar, ahırlar, boş ve yıkık evler şavaşta kaçanlarla dolu ve mutlaka birşeyler yapmalıyız. Özellikle giyim çok lazım. çocuklar hala yaz terlikleri ile ortalıkta dolaşıyor. 
Biz Kampta ayrılırken kızım Dicle çok etkilendi ve ağladı. Orada Kobane de gelen birisi, dönüp Dicle'ye kızım sen ta nereden gelmiş bizim halimize ağlıyorsun ama biz bizim halimize ağlamıyoruz diyerek sitem yaptı. Ayrılırken o çocukların bakışlarını hiç bir zaman unutmayacağım
 
ko2Siz değerli köylülerim de yaptığınız bağışla ne kadar doğru yaptığınızla övünebilirsiniz. Ne iyiki varsınız. Hele özellikle Sayın Eşbaşkan. Gültan Kışanak bizim köyden bahsederken yanımda bulunan Almanya Kürt İşverenler Birliğinde ki arkadaşlarımın bana bakıp gülümsemelerini - Pozitif anlamda. - sizinle paylaşmak isterim. 
 
Tarihin yeniden yazıldığı ve DAİŞ çetelerinin saldırısı ile Dünya kamuoyunun da gündemine oturan Kürt ve Kürdistan davası mutlaka bir statü ile sonuçlanacaktır. Biz kimseyi ne ezmek ne horgörmek isteriz. Mezopotamya da yolculuk yapanlar bu toprakların her inanç ve Milliyet'ten insanlara nasıl kucak açtığını, bu insanların nasılda birlikte yaşadıklarını mutlaka görmüştür. 
Süryaniler, Ezidiler, Müslümanlar,Türkler, Kürtler, Araplar vb. 
 
Önümüzdeki günlerde Dernek Yönetim kurulunda daha neler yapabiliriz, gündeme alacağız.
Bunun dışında çevrenizde mutlaka Kobane ve Şengal için inisiyatif ler vardır, İlgilenin ve Alman komşularınıza anlatın ve dayanışmaya çağırın. 
 
önümüzdeki yıl tatilde mutlaka Kobane ve Şengal dan kaçanların yaşadıkları Çadır Kentleri  ziyaret edelim.
 
Değerli köylülerim bizim köyün katkısını direk Suruç belediye başkanı sayın Zuhal Ekmeze verdim. Ayrıca benimde ikinci başkanı oldugum Duısburg Dersim Spor da 1000 Euroluk bir katkı sundu onuda verdim. 
Anlatmakta sıkıntı çektiğim bu halimize, biz derman olmak zorundayız diyorum. Siz değerli köylülerimi daha çok sorumluluk almaya davet ediyorum. 
Saygı ve Sevgilerimle
 
Diyarbakır 18.10.2014
 
 
Ali Ekber Aslaner