Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

NURAY MERT'TEN İTİRAF; "KORKUDAN ÖDÜLÜMÜ ALMAYA BİLE GİDEMEDİM"

Milliyet gazetesinden ayrılığıyla gündeme gelen gazeteci yazar Nuray Mert, Marketing Türkiye TV’ye olay yaratacak açıklamalar yaptı. 

“Gücünü göstermekten bu kadar hoşlanan bir iktidarın olduğu ve sucun mağdura yüklendiği bir ülkede tabii ki korkuyorum” diyen Nuray Mert, medyada “istenmeyen yazar” ilan edildiği görüşünde. Artık televizyon programlarına konuk olarak bile çağırılmadığını söyleyen Mert, "kimse bana istediğini yaptıramaz" diyor.

EKRANLARA ÇIKARILMIYORUM DİNLENME OLDU

"Televizyonlarda konuk olarak bile çağırılmıyorum. Büyük bir dinlenme oldu. ama Ana Medyada konu ne olursa olsun, hiç bir şekilde görünemiyorum. Eskiden nasıl baş edeceğimi bilemezdim. 

Kimse bana istediğini yaptıramaz, ondan korkmam, ama gözü dönmüş propaganda ortamında ne olacağını bilemiyorusunuz... 

MESAJI ALDIM AMA GEREĞİNİ YAPMAYACAĞIM

İnsan korkmaz mı Büşra Ersanlı ile yaptığım konuşma bir internet sitesinden verildi, bir gazete bastı. Bu benim kişilik haklarıma saldırı. Neden dinleniyor? Çünkü KCK... Ben bunu yazan gazeteciyi dava edebilir miyim? Hayır aklımdan bile geçiremem. Böyle bir şeyden korkmaz mısınız? Neden sürekli tekrarlanıyor? Bu sizi korkutmaz mı?

Mesajı aldım ama gereğini yapmayacağım diye yazdı. Bunların mesajlaşma olduğunu biliyoruz. Size gönderilen mesajları aldığınızı bilmek isterler deniyor. Ben de aldım mesajınızı diye yazdım. 

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ ÖDÜL VERDİ GİDEMEDİM 

Bu şartlar altında tabii ki korkuyorum. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nden Yılın Gazetecisi ödülü aldım. Ama reddettim. Çünkü bu propagandanın bir ucu orada. MHP il başkanı açıklama yaptı, biz onu Trabzonlu saymıyoruz diye, Vali nasıl ödül verirsiniz diye laf etti. İktidardan da ibaret değil ki baskı. Ben nasıl giderim de orada olay olmasına vesile olurum. Yakanın değil yananın eleştirildiği bir memlekette yaşıyoruz. Bu çerçevede... Korkudan tırnaklarımı yiyorum değil... Korkudan fikirlerimi değiştirecek değilim tabi, alimallah öyle bir yapımız yok.