Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

"Kıvırcık Ali" trafik kazasında hayatını kaybetti

 Büyükçekmece'de getirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Türk Halk Müzigi sanatçısı Ali Özütemiz'in yakınları ve sevenleri cenazesinin kaldırıldığı Büyükçekmece Devlet Hastanesine akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren hastane önünde toplanan kalabalık, Kıvırcık Ali olarak tanınan sanatçı için gözyaşı döktü. Kıvırcık Ali'nin yakınlarının hastane önünden feryatları yükseldi. Kıvırcık Ali'nin sanatçı arkadaşları hastaneye geldi. Tolga Sağ ve eşi Pınar Sağ hastaneye ilk gelenler arasındaydı. 

 

 


"HAVAALANINA GİDERKEN KAZA GEÇİRDİ"

Kıvırcık Ali'nin çok değerli bir sanatçı olduğunu söyleyen Tolga Sağ, "En son yılbaşında konuşmuştuk. Birbirimizin yeni yılını kutlamıştık. 'Yeni yılın kutlu olsun kuzen' demişti. Birbirimize kuzen diye hitap ederdik" şeklinde konuştu. 

Ferhat Tunç, "Soyadı gibi çok temiz bir insandı. Geriye birçok eser bıraktı. Allah rahmet eylesin" dedi. Ceylan da "Konuşacak bir şey yok. Çok üzgünüm. Çok iyi bir dostumu kaybettim" diye konuştu.

Kıvırcık Ali'nin yeni albüm hazırlığı içinde olduğu ve albümde söyleyeceği türküler için repertuar çalışmalarının bitirildiği ögrenildi. Kıvırcık Ali ile birlikte Beşiktaş'taki stüdyoda gece 00.00'a kadar çalıştıklarını söyleyen müzik şirketi sahibi Mehmet Yılmaz ise, "Gece 12'ye kadar birlikteydik. Repertuarı gözden geçirdik. Sabah Ankara'da TRT'nin programına konuk olarak katılacaktı. Gece 12'de eve gitti. Sabah kalkıp havaalanına giderken kaza geçirdi" şeklinde konuştu. 

CENAZE ADLİ TIP MORGUNA GÖNDERİLDİ

Kıvırcık Ali'nin yakın arkadaşı ve birçok albümde birlikte çalıştığı besteci ve şair Aydın Öztürk de, "Çok iyi bir insandı. Çok erken yaşta kaybettik. Şoktayım" dedi. Öztürk gözyaşlarına hakim olamadı. Hastane önüne gelen sanatçılar arasında yer alan türkücü Ceylan da üzgün olduğunu ve konuşamayacağını söyledi. Kıvırcık Ali'nin bazı yakınları sanatçının ölümü üzerine yapılan bazı haberlere tepki göstererek "Alkollü değildi. Ali çok fazla alkol kullanmazdı. Kaza geçirdiğinde havaalanına gidiyordu" şeklinde konuştu. 

Ali Özütemiz'in cenazesi devlet Hastanesi morgundan alınarak Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerim ardından sanatçının cenazesi Avcılar Yeşilkent mahallesindeki Er Mahmut Dede Cemevi'ne getirilmesi bekleniyor. Sanatçının oğlu Ankara'da asker olduğu için cenazesi bekletilerek yarın saat 13.00'da cemevinde yapılacak törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

dha.Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL