Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

Başkan ve meclis üyeleri mahalle sakinleriyle buluştu

Belediye Başkanı Edibe Şahin, Meclis üyeleri ve BDP İl Başkanı Şerafettin Halis,  Belediye Gençlik Kültür Merkezi Salonunda Ali Baba Mahallesi sakinleriyle buluştu.

Çok sayıda mahalle sakininin katıldığı toplantıda Belediye Başkanından önce kısa bir açıklama yapan BDP İl Başkanı Şerafettin Halis, 67 yıllık Tunceli Belediyesi’nin 8 yılda yıllar itibariyle devredilen büyük sorunlarla uğraştığını ve önemli bölümünü çözdüğünü ifade ederek, “Elbette bazı sıkıntılar oluyor. Ancak bütün bu sıkıntıların çözümü için çalışılıyor” dedi.

baskan_ic.20120917200355.jpg

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Edibe Şahin; 4 yılık belediyecilik çalışmalarında en önemli şiarlarının vatandaşlarla birlikte onların bilgileri dahilinde sorunları çözüp kalıcı hizmetler bırakmak olduğuna vurguladı. Tunceli Belediyesi'nin kısıtlı imkanlarına rağmen önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti: “Son iki yıllık süre içerisinde Ali Baba Mahallemizde 376 metre yeni su hattı, 949 metre yeni kanalizasyon hattı, 140 metre asfaltlama, 250 m2 kilitli parke ve 100 metre yeni kaldırım yapıldı.”

Bunun mahalle düzeyinde yapılan park ve yeşil alan çalışmaları, sosyal çalışmalar ve jeolojik açıdan sakıncalı olması itibari ile kentsel dönüşüm ve imar konularında da yapılan çalışmaların geldiği düzeyi aktaran Başkan Edibe Şahin, İl genelinde yapılan çalışmaları da aktarma fırsatı buldu.

Belediye Başkanı Şahin, bu süre içerisinde Atık Su Arıtma Tesisi gibi dev bir projeyi hayata geçirdiklerini, Katı Atık Bertaraf Tesisinin de yapımı yolunda önemli mesafe aldıklarını söyleyerek, “Atık su, Kanalizasyon derken yine önemli bir çalışma olan ve kanalizasyon şebekemizin kum ve çakılla dolmasını önleyecek yağmur suyu drenaj projesini de hayata geçirdik” diye konuştu.

Bu üç önemli altyapı ve çevre projesi bir kent için çok önemli olduğunu ancak projelerin çok görünür olmadığını kaydeden Şahin, “Ama önemi ve değeri yüksek çalışmalardır bunlar” dedi.

baskan_ic1.20120917200426.jpg

Belediyeye üç yeni otobüs, temizlik aracı ve iki binek aracı alındığını dile getiren Başkan Edibe Şahin, Kente kazandırılan Seyit Rıza, Gola Çetu, Verroz, Suka Gane , Asme, Gazik Çocuk Oyun Alanı , Pazar Alanlarını anlatarak şuan proje çalışmaları biten ve önümüzdeki dönem yapımı tamamlanacak olan projeler hakkında bilgi verdi.

Moğultay Mahallesi’nde Otogar, Kültür Sarayı,  Atatürk Mahallesi’nde DSİ yanında büyük bir park ve yine otopark ve Pazar alanı, Cumhuriyet Mahallesi Kanoğlu mevkiinde Gençlik Parkı gibi projeleri hazır olan çalışmaları aktaran Belediye Başkanı Edibe Şahin, temizlik konusunda çok hassas olduklarını fakat bu sorunu da önümüzdeki zamanlarda çözerek gündemlerinden çıkaracaklarını söyledi.

Toplantıda, mahalle sakinlerinin sorun ve şikayetlerini de dinleyen Başkan Şahin, sorunların işbirliği halinde çözüleceğinin altını çizdi.