Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

UTANÇ MÜZESİ İSTEDİLER

 İnsan Hakları Derneği, kayıpların büyük çoğunluğunun yaşandığını iddia ettikleri eski siyasi şubenin bulunduğu Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe binası önünde basın açıklaması yaptı.

17-31 Mayıs Gözaltında Kayıplara karşı mücadele haftası nedeniyle İnsan Hakları Derneği, kayıpların büyük çoğunluğunun yaşandığını iddia ettikleri eski siyasi şubenin bulunduğu Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılan yakınlarını kaybeden kayıp yakınları "Bu bina utanç müzesi haline getirilmeli" dediler. 
Gayrettepe'de bulunan ve şu anda Asayiş şube müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Trafik Tesçil şube müdürlüğü, Korumalar şube müdürlüğünün bulunduğu bina önünde toplanan İnsan Hakları Derneği üyeleri, kayıpları ile ilgili bilgi verdiler. Konuşmalar sırasında kayıp yakınları pek çok kayıp olayının yaşandığını iddia ettikleri eski siyasi şubenin bulunduğu binaların "Utanç müzesi" haline getirilmesini istediler. Kayıp Yakınları adına yapılan basın açıklamasında "Katillerin peşini asla ve asla bırakmayacağımızı, evrensel hukuka göre adelet sağlanıncaya kadar mücadelemizi her yerde sürdüreceğimizi bir kez daha hatırlatmak istedik. Kayıplarımızın akıbetini ortaya çıkarmamakta ısrar edenlerin bu suçun devamcısı olduğunu tekrar duyurmak için geldik. " denildi. 
Kayıp yakınları daha sonra üzerinde kayıp kişilerin adlarının bulunduğu karanfilleri Emniyet Müdürlüğü binasının duvarına bırakarak ayrıldılar. 
dha