Kurmes Dernegi Resmi Web Sitesi

1.Kurmeş Gençlik Kampımız Başarıyla Sonuçlandı

 

 

 

“Kurmeş Derneği Gençlik Komitesi” tarafından 18-20 Mayıs tarihlerinde düzenlenen kampa yoğun ilgi duyan gençlerimiz kampımızın başladığı ilk gün akşam saatlerinde hepsinin tam zamanında hazır bulunmaları kampımızın gidişatı ve disiplini açısından daha ilk günden iyi geçeceği haberini veriyordu. Akşam yemeğinden hemen sonra odalarına yerleştirilen gençler akşam saat 20’ de kendileri için ayrılan toplantı salonunda hazır bulundular.

Gençlik Komitesi adına almanca açılış konuşması yapan Aziz İltimur,kampımızın amacını, kamp proğramını ve genel gidişatın nasıl olacağını kısaca anlattı. Kampımıza maddi anlamda destek veren işveren ve şahıslarada teşekkür etti. 18 mayıs Kominist Önder İbrahim Kaypakkaya’nın ölüm yıldönümü olmasından dolayı insanlık adına, barış adına hayatlarını kaybeden tüm şehitlerde dile getirilerek anılmadan geçilmedi. Kampıımızın ilk gününde gençlerimiz kendilerini kısaca takdim ettiler, ardında kampta bulunan dernek başkanımız Sayın Ayfer Ber kısa bir konuşma yaparak gençlerimizin bu çalışmasını önemsediklerini, ve kurum olarak hertürlü desteklerini vereceklerini gençliğin geleceğimiz ve kurumuz için çok önemli olduğunu vurguladı. DYK’dan Mehmet Yılmaz ve A.Haydar Gürbüz’de kampın önemini belirten kısa birer konuşma yaptılar, Daha sonra Gençlik Komitesi’nde yer alan Aziz İltimur,Ünal Aslan,Onur Armaç, Zerrin Düzyar, Çağlar Düzyar,Sakine Aslaner,Fulya Aslan’da kısaca kampa dair çalışmalar hakkında birer açıklama yaptılar.

Kampımızın ilk gününde müzik ve eğlencenin yanısıra,yine Komitemiz tarafından yapılan alışverişle yiyecek ve içeceklerin bolca olduğu, ayrıca kampa gelirken gençlerimizi düşünen Dernek Yönetim Kurulu üyemiz sayın Zeynep Yılmaz’ın kendi elleriyle yaptığı Pasta, Sayın mehmet Yılmaz ve Ailesinin getirdiği Pasta , çay ve kahvenin yanısıra yine başından beri çalışmaların içinde yer alan Onur ve Birsen Armaç çiftinin getirdiği Börekler akşamı dahada renklendiren önemli dayanışmalardı. Gecenin geç saatlerine kadar eğlenen gençlerimiz ara arada kendileri kürtçe, türkçe ve ingilizce parçalarda seslendirdiler, Fulya Aslan’nın ingilizce okuduğu parça ayrıca gecemize büyük renk kattı.

 

Kampımızın 2. Günü sabah kahvaltısıyla başladı.Hep birlikte Kahvaltı salonunda buluşan gençler ardından konferans salonuna geçerek 2. Gün çalışmaları üzerine kısa kısa düşüncelerini belirttiler. Gençlerimizin saat 10-12 arası serbest spor aktiviteleri düzenledikleri isteyenlin Futbol,voleybol veya yüzmeye gidebilecekleri belirtildi,nitekim gençler kendi aralarında oluşturdukları takımlarla sportif etkinliklerinide büyük bir keyifle yerine getirdiler.

 

Kampımızın 2. Gününde gençlerimizin yüzlerindeki gülümsemelerden de anlaşıldığı gibi güzel,keyifli ve istenildiği gibi yürümekteydi.Şikayet edilen tek konu otelimizdeki odalardı, onlarında , bu güzel etkinliğin yanında çokta önemli olmadığını belirten gençlerimiz asıl olanın buradaki buluşmanın gerçekleşmiş olduğu düşüncesiydi. Öğlen yemeklerinde sonra 1,5 saat boş zaman bulan gençlerimiz istedikleri arzu ettikleri faaliyetlerini gerçekleştirme fırsatı buldular, kasabayı gezen, etrafı tanımak isteyenler bu zaman dilimi içerisinde bu istemlerinide yerine getirdiler. Konferans salonunda bulunan diğer gençler ise Aziz İltimur tarafında daha önce hazırlanan ve geçmişte Kurmeş Derneği tarafından yapılan şenliklerden alınmış görüntüleri, çalışmaları içeren bir video izlediler,böylece ,yakın geçmişte olsa, bu çalışmaların anlam ve öneminin bu gösterimlerle dahada bilince çıkarılması sağlanıldı.

 Biz Kimiz Neye İnanıyoruz Nerden Gelmişiz?

Kampımızın en çok ilgi duyulan proğramlarından biri hiç kuşku yokki gençlerimizin hazırladığı seminer ve konularıydı. Konularını kendileri belirleyen gençlerimizden Onur Bankuş, Nerden Gelmişiz ve Kimiz“ başlıklı etnik kimliğimiz üzerinde, Çağlar Düzyar ve Volkan Durmuş’ta „neye inanıyoruz“başlıklı Alevi inancı üzerine çeşitli sunumlar gerçekleştirdiler.

Biz Kimiz Nerden gelmişiz“ konulu panelin sunumunu yapan Onur Banguş, Kürt halkının tarihsel süreç içerisindeki gelişmelerine ve olaylara geniş açıdan değinerek,kimliğimizin etnik anlamda „Kürt“ olduğu tanımlamasını yaptı,Kürtlerin Mezopotamya’nın yerleşik halkı olduğunu belirten Onur, Horasan veya Kermanşah yada bir başka bölgeden gelme hikayalerinin doğru olmadığını belirtti. Bu konudaki geniş araştırmalarını sonlandıran Onur yararlandığı kaynaklarıda belirterek gençlerin ilgi duyması halinde bu kaynaklarda daha geniş bilgilere ulaşabileceğini söyledi. Onur Banguş’un sunumu ardında gençlerimiz kafalarında soru işareti olan temalar hakkında sorular sordular ve kendi düşüncelerini belirttiler.Özellikle bu sunumla ilgili ortaya çıkan veya gençlerimizin en çok şikayet ettikleri nokta; anne ve babalarının bu konular hakkında kendilerini yeterince veya hiç bilgilendirmedikleri hatta hiç konuşmadıkları, bazılarınıda bu konularda sanki çekincelerinin oldukları eleştirilerin çokça olmasıydı.

Seminerimizin ikinci konusu „Alevi İnacımız“ üzerine Çağlar Düzyar ve Volkan Durmuş’un hazırladıkları sinevizyon ve anlatımlardı. Alevi inacının anlamını görüntülü olarak sunan Çağlar Düzyar sunumdan sonra bu konu üzerinde çeşitli düşüncelerin ve soruların gelmesini istedi, nitekim Volkan Durmuş’un da Alevi inacı ve tarihi üzerindeki sunumlarından sonra gençler arasında yoğun bir tartışma süreci başladı .Seminer boyunca büyük bir ilginin olduğu gözlemlendi,kafalarında soru işareti olan gençlerimiz bu sorularına cevap aradılar,özellikle etnik kimlik ve inanç kimliğini birbirine karıştırarak etnik kimliği bir tarafa bırakma gibi büyüklerin yaklaşımlarına değinildi, inanç bağlamında Kızılbaş Aleviliğinin farklılıklarına değinildi, Alevi dedelerin bu konularda üzerlerine düşeni yerine getirmediklerini belirten gençler büyüklerimizin bu anlamda çok yetersiz olduklarını bizlere bu konuları anlatamadıklarını veya bilgi sahibi olmadıklarındanda yakındılar.

Seminerde dernek yönetim kurulu üyemiz sayın Mehmet Yılmaz ve Ali Haydar Gürbüz’de birer konuşma yaptılar. Gençlerimizin bilmek istedikleri hakkında çeşitli düşünceler sundular. İki saati aşkın süren seminerin gençlerimiz tarafından sonuna kadar dinlenilmesi önemli bir ayrıntıydı, hatta gençlerimiz bu konular hakkında ileriki etkinliklerde de tekrar konuşmaları gerektiğini vurguladılar.

Akşam yemeğinden sonra Müzik ve eğlence vardı,gençlerimiz ateş yakarak etrafında halaylar çektiler,sohbet ettiler,dosluklarını ve birlikteliklerini pekiştirerek önümüzdeki etkinliklerde tekrar tekrar buluşma istemlerini dile getirdiler. Pazar günü sabah kahvaltısından sonra toplanan gençlerimiz kamp değerlendirmesi yaparak önümüzdeki dönemlerde gençlik çalışmalarına daha çok yer verilmesini istediler. Komite adına kapanış ve teşekkür konuşmalarını Aziz İltimur ve Ünal Aslan yaptılar. Kurmeş Derneği Yönetim Kurulu adına M.Yılmaz Ve A.Haydar Gürbüz’de birer teşekkür konuşması yaparak etkinliği morellerin yüksek keyiflerin yerinde gençlerimizin mutlu olduğu bir tablo içerisinde sonlandırdılar.Gençlerimizle gurur duyuyor ,onur duyuyor Kurum olarak selmalıyor tertip komitesine,etkinliğe destek veren tüm birey esnaf ve sponsorlara, müziğiyle gençlerimizi coşturan Serkan’a kampa gelen tüm ziyaretçi ve gençlerimize teşekkür ediyoruz.

Kurmeş İnfo

Fotograflar ileriki günlerde sitemize yüklenecek.